Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΕπίθεση αρκούδας σε Ιταλούς τουρίστες στις Πρέσπες

Επίθεση αρκούδας σε Ιταλούς τουρίστες στις Πρέσπες

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο Ιταλών τουριστών, οι οποίοι απειλήθηκαν σε περιοχή των Πρεσπών Φλώρινας από θηλυκή αρκούδα, όταν άθελά τους την προκάλεσαν. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, […]

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο Ιταλών τουριστών, οι οποίοι απειλήθηκαν σε περιοχή των Πρεσπών Φλώρινας από θηλυκή αρκούδα, όταν άθελά τους την προκάλεσαν. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, έξω από την κοινότητα Πύλη, σε δασωμένη περιοχή και κοντά σε πηγή, οι δύο τουρίστες αντίκρισαν μικρό αρκουδάκι, το οποίο και πλησίασαν με σκοπό να το φωτογραφίσουν. Όλα καλά, μέχρι την ώρα που εμφανίστηκε η μητέρα του, η οποία εξαγριωμένη τους κυνήγησε και ακινητοποίησε τον έναν, προκαλώντας του, ευτυχώς, ελαφριές αμυχές. Στον τραυματισμένο τουρίστα παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, στο πολυιατρείο του Λευκώνα, απ’όπου οι δύο φίλοι συνέχισαν το ταξίδι τους. Για τη συγκεκριμένη αρκούδα έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση “Αρκτούρος”, που έχει τη δική της ξεχωριστή προσφορά, από την ίδρυσή της το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου “Αρκτούρου” στο νομό Φλώρινας έδωσε λύση στο πρόβλημα των αιχμάλωτων αρκούδων και λύκων, καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για τα μεγάλα θηλαστικά.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024