Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΤουρισμός πολυτελείας και Spa στο επίκεντρο της επετειακής 40ής xenia

Τουρισμός πολυτελείας και Spa στο επίκεντρο της επετειακής 40ής xenia

Τουρισμός πολυτελείας και Spa στο επίκεντρο της επετειακής 40ής xenia

  • Από τις 21-24 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPOATHENS

Ο τουρισμός πολυτελείας αποτελεί την πλέον αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού στην παγκόσμια βιομηχανία των ταξιδιών. Αυτή η μορφή τουρισμού, το 2006 αν και αντιπροσώπευε περίπου το 3% των συνολικών διεθνών τουριστικών αφίξεων (25 εκατ. αφίξεις), κάλυπτε το 25% των τουριστικών εσόδων (180 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 7.200 δολάρια ανά άφιξη).
Αυτό προκύπτει από τη μελέτη «Τουρισμός Πολυτελείας: Οι τάσεις παγκόσμια – Οι προοπτικές στην Ελλάδα», που εκπονείται για λογαριασμό της XENIA AE και θα παρουσιαστεί στην εφετινή, επετειακή, 40ή Διεθνή Έκθεση xenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21-24 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPOATHENS.

Στη μελέτη, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστη συμμετοχή στον Τουρισμό Πολυτελείας, εξαιτίας μιας σειράς αδυναμιών στην αλυσίδα υπηρεσιών, που επιζητούν οι τουρίστες αυτής της κατηγορίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι απαιτείται βελτίωση της χωρικής κατανομής των κλινών πολυτελείας, δημιουργία γηπέδων γκολφ,  ένταξη της γαστρονομίας στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του ελληνικού τουρισμού,  αξιοποίηση του πλήθους των ιαματικών πηγών και  αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών των Spa, αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων και των μαρίνων της χώρας, παροχή δυνατότητας για ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό, ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να προσφέρει μια αποδεκτή ποιότητα που θα της επιτρέψει να προσεγγίσει τα τμήματα της αγοράς που ζητούν τουρισμό πολυτελείας.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει το αρνητικό χάσμα προσδοκιών. Η ωραιοποίηση και οι υποσχέσεις πολύ περισσοτέρων από όσα μπορούμε να προσφέρουμε, δημιουργεί το λεγόμενο «χάσμα προσδοκιών» που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μεταφέρει ο τουρίστας πίσω στην πατρίδα του.
Αντίθετα, μια πολιτική η οποία θα υπόσχεται κατά τι λιγότερα από όσα είναι σίγουρη ότι μπορεί να προσφέρει, μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό χάσμα προσδοκιών, το οποίο είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στον πελάτη, άρα και στον τουρισμό μας.

Η εν λόγω μελέτη αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη προσπάθεια έρευνας του συγκεκριμένου αντικειμένου στη χώρα μας και γι αυτό παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Πέραν της μελέτης, στην εφετινή 40η xenia, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το “xenia Spa Project”, μια ολοκληρωμένη πρόταση μονάδας spa, σ΄ ένα ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο 200 τ.μ.. Η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του μηχανικού περιβάλλοντος και τεχνικού συμβούλου spa κ. Φώτη Κοκοτού με την εταιρία Stirixis A.E..

Στόχος είναι ο επισκέπτης να μυηθεί στην πολυπλοκότητα της επένδυσης ενός spa, όπου η λέξη κλειδί είναι «ποιότητα». Ταυτόχρονα, μέσα από ένα μεγάλο φάσμα επιλογών, θα ανακαλύψει ιδέες, τρόπους και προϊόντα, που θα του δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσει την καλύτερη δυνατή μονάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της xenia, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Forum του Συμβουλίου Ιδεών και Δράσεων (ΣΙΔ) του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), "Internet Social Media : On-line travel Communities", όπου έλληνες και ξένοι ειδικοί θα παρουσιάσουν τη δύναμη του “Word of Mouse”.

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη της έκθεσης, στις 19 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-θεσμός με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες από τους χώρους, της οικονομίας, της πολιτικής των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίες με τη δράση τους συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Η επετειακή 40η xenia θα πραγματοποιηθεί 21-24 Νοεμβρίου στο ExpoAthens και θα αποτελέσει εκ νέου τόπο συνάντησης των τουριστικών επιχειρηματιών και των νέων επενδυτών με τις σημαντικότερες εταιρίες εξοπλισμού μονάδων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων.

Στοιχεία επικοινωνίας

XENIA Συνέδρια – Εκθέσεις
3η Σεπτεμβρίου 59
104 33, Αθήνα

Τηλ: +30 210 8842916
Fax: +30 210 8216720
Πληροφορίες: info@xenia.gr
Τμήμα Πωλήσεων: sales@xenia.gr

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024