Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΔύο θάνατοι σε ξενοδοχείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα

Δύο θάνατοι σε ξενοδοχείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 34χρονου ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου “Νεφέλη”, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου έχασαν τη ζωή τους, από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, δύο…

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 34χρονου ιδιοκτήτη του<...> ξενοδοχείου “Νεφέλη”, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου έχασαν τη ζωή τους, από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, δύο νεαροί άνδρες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου, κ. Ματθαίο Τσούγκα, πρόκειται για δηλητηριάσεις που οφείλονται σε διαρροή από το σύστημα ψύξης ή θερμανσης του κτιρίου.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας μετήχθη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα, η οποία απήγγειλε σε βάρος του τις δύο παραπάνω κατηγορίες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την άσκηση των διώξεων, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Η πρώτη κατηγορία αφορά το θάνατο των δύο νεαρών, ενός 27χρονου Ελληνοϊταλού και ενός 28χρονου εμπορικού αντιπροσώπου, που βρέθηκαν σε διάστημα 24ωρων ωρών νεκροί, σε ξεχωριστά δωμάτια του ξενοδοχείου. Η δεύτερη κατηγορία αφορά την περίπτωση της αναισθησιολόγου-ενοίκου του ίδιου ξενοδοχείου, που αισθάνθηκε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις της. Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελία, κρίθηκε «ημιτελής» και για αυτό αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Α.Τ. Πανοράματος, που ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση, ώστε να επισυναφθούν τόσο οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, όσο και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που είναι σε εξέλιξη. Μετά τη συμπλήρωση της δικογραφίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφασίσει είτε για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δικάσιμο, είτε για την παραγγελία τακτικής ανάκρισης.

Σε ό,τι αφορά την προανάκριση, ο 34χρονος εξέφρασε τη λύπη του για τους δύο τραγικούς θανάτους, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέψει τα συμβάντα. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι οι τεχνικοί, που εγκατέστησαν πριν από τέσσερα χρόνια στο ξενοδοχείο του τον καυστήρα φυσικού αερίου, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται ετήσια συντήρηση. Είπε, μάλιστα, ότι απασχολεί στο ξενοδοχείο του δύο ειδικούς, που μεριμνούν για τεχνικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τον εξοπλισμό της επιχείρησής του.

Στο μεταξύ, τα επόμενο 24ωρα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας για την προσωρινή “σφράγιση” του ξενοδοχείου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

“H ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός του θανάτου δύο νέων ανθρώπων στο ξενοδοχείο “Νεφέλη” στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ να προχωρήσουν άμεσα στη διεξαγωγή έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού, αλλά και για τη διασφάλιση τόσο των τυπικών όσο και των ουσιαστικών όρων δημόσιας ασφάλειας.

Κατόπιν των αποτελεσμάτων του προκαταρκτικού πορίσματος της Εισαγγελέως που χειρίζεται την υπόθεση, η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να γίνει προσωρινή σφράγιση του ξενοδοχείου.

H ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης προκειμένου να εγγυηθούν την ασφαλή επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, και δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην πλήρη διαλεύκανση του θέματος και στην απόδοση ευθυνών, όπου κι αν αυτές υπάρχουν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024