Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΈλληνας Διευθυντής στο Westin Shanghai Hotel

Έλληνας Διευθυντής στο Westin Shanghai Hotel

Έλληνας κατέχει τη θέση του Διευθυντή στο ξενοδοχειακό κολοσσό Westin Shanghai Hotel στη Σαγκάη, που δεν είναι άλλος από τον Πίτερ (Παναγιώτη) Αλατσά, τον πρωτότοκο γιο του αείμνηστου Ανδρέα και […]

Έλληνας κατέχει τη θέση του Διευθυντή στο ξενοδοχειακό κολοσσό Westin Shanghai Hotel στη Σαγκάη, που δεν<...> είναι άλλος από τον Πίτερ (Παναγιώτη) Αλατσά, τον πρωτότοκο γιο του αείμνηστου Ανδρέα και της Ελένης Αλατσά, αδελφό της δραστήριας ομογενούς Πατρίσιας Δρίβα και του διευθυντή του Greek Media Group, Σπύρου Αλατσά, οι οποίοι ζουν στη Μελβούρνη.

“Ο Πίτερ Αλατσάς είναι ένας απόλυτα επιτυχημένος διευθυντής, αλλά και ένας ατόφιος Έλληνας, που με τις επαγγελματικές επιτυχίες του τιμά και την καταγωγή του, αφού όλοι στη Σαγκάη μιλούν για αυτόν”, γράφει στο Νέο Κόσμο ο Κώστας Νικολόπουλος. Από τα παιδικά του χρόνια ο Πίτερ είχε θέσει υψηλούς στόχους και τους πέτυχε με τη χαλύβδινη θέληση και την παραδειγματική εργατικότητα που τον χαρακτηρίζουν.

Σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ryerson University του Καναδά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Sheffield Business School της Βρετανίας. Η καριέρα του στη Βιομηχανία Φιλοξενίας άρχισε το 1974 στην επιχείρηση Canadian Pacific Hotels. Η συνέχεια είναι μία εντυπωσιακή, ανοδική πορεία σε κορυφαία ξενοδοχεία και θέρετρα της Ανατολής, όπως Marriot International Hotels and Resorts, Royal Orchid Sheratοn στο Μπανκόνγκ, σε διεθνούς φήμης ξενοδοχεία του Μπαλί, Τζέντας, Τόκυο. Πριν αναλάβει τη διεύθυνση του Westin Shanghai Hotel διεύθυνε το ξενοδοχείο Τhe Westin Miyako, στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, η πολύχρονη απουσία του από την Ελλάδα και η περιορισμένη επαφή του με Έλληνες, λόγω επαγγέλματος, δεν έχει φθείρει την ελληνικότητα του. Και όπως λέει ο ίδιος εμείς οι Έλληνες είμαστε Οδυσσείς, δεν περιοριζόμαστε από γεωγραφικά όρια, ούτε υποκύπτουμε σε δυσκολίες. Η διάθεση για πρόοδο και το πείσμα να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, μας κάνει μοναδικούς στον κόσμο.

Ο Πίτερ Αλατσάς έχει κατακτήσει το σεβασμό των συνεργατών του και του 600μελούς προσωπικού του ξενοδοχείου, αλλά και το φόβο των ανταγωνιστών του. Τα μέσα ενημέρωσης, ακαδημαϊκοί που τον καλούν συχνά να κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Σαγκάης, ανταγωνιστές και συνεργάτες μιλούν για “το θαύμα” που έκανε μεταμορφώνοντας σε ελάχιστο χρονικό το Westin Shanghai Hotel σε κορυφαίο ξενοδοχείο της Σαγκάης.

Αν και γεγονός είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν κορυφαία διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, που μεταθέτονται από την Ανατολή στη Δύση είναι η πολιτισμική προσαρμογή τους, ο κ. Αλατσάς λέει με αυτοπεποίθηση ότι οι πολιτισμικές διαφορές με εμπνέουν, δεν με περιορίζουν στην επιτυχημένη άσκηση των καθηκόντων μου”. Ενώ, προσθέτει ότι “ο πολιτισμός δεν πρέπει να γίνεται εμπόδιο στις σχέσεις των ανθρώπων και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών”. “Πολιτισμική διαφορετικότητα σημαίνει, βλέπω πράγματα, που δεν βλέπουν άλλοι και προσπαθώ, με τη διαφορετικότητά μου, να προσδώσω μεγαλύτερη αξία σε μία σχέση ή σε μία επιχείρηση”, εξηγεί. “Πίστευα πάντα”, συμπληρώνει “ότι η ικανή διοίκηση υπερπηδά τα πολιτισμικά εμπόδια. Αυτή είναι, νομίζω, και η ειδοποιός διαφορά μου από συναδέλφους μου, που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε νέα πολιτισμικά δεδομένα”.

Η απόλυτη προσήλωσή του κ. Αλατσά στο σήμερα υπαγορεύεται, άλλωστε και από τις πρακτικές ανάγκες, που δημιουργεί το πρόσφατο άνοιγμα της οικονομίας της Κίνας στον υπόλοιπο κόσμο. Μία χώρα, που επείγεται να οργανωθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και τη Διεθνή Έκθεση Εμπορίου στη Σαγκάη το 2010. Ο κ. Αλατσάς πιστεύει ότι “οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 θα είναι απόλυτα επιτυχείς”. Επισημαίνει δε ότι “οι Κινέζοι αντιλαμβάνονται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι το παράθυρο της Κίνας στον κόσμο, γι` αυτό και διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα για την άψογη διοργάνωσή τους, που συν τοις άλλοις θα είναι ο προπομπός της Διεθνούς Έκθεσης του 2010”.

Τέλος δηλώνει με ικανοποίηση, ότι “οι Έλληνες της Αυστραλίας και της μητρόπολης, ανακαλύπτουν την Κίνα και πυκνώνουν τις επισκέψεις τους”. Ιδιαίτερα για τη Σαγκάη πιστεύει ότι “η πρόσφατη εγκαθίδρυση Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην ανθούσα πόλη της Κίνας θα αυξήσει την κίνηση από και προς την Ελλάδα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024