Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ

Με μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικές επαφές στη Νέα Υόρκη με αμερικανούς επιχειρηματίες, καθώς και με τουριστικούς παράγοντες και Tour Operators, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ολοκλήρωσε την περασμένη Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2005, το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Με μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικές επαφές στη Νέα Υόρκη με αμερικανούς επιχειρηματίες, καθώς και με<...> τουριστικούς παράγοντες και Tour Operators, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ολοκλήρωσε την περασμένη Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2005, το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο του ανοίγματος, που πραγματοποιεί η χώρα μας στην αμερικανική τουριστική αγορά ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε, σε ειδική συνάντηση εργασίας που είχε με εκπροσώπους του αμερικανικού και του ελληνοαμερικανικού επιχειρηματικού τουριστικού κόσμου, τη νέα αρχιτεκτονική του ελληνικού τουρισμού, καθώς και όλα τα προγράμματα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα ανοίξει γραφεία τουρισμού στο Μαϊάμι, στο Λος Aντζελες και στο Σικάγο, ενώ θα ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα.

Επίσης, ο Υπουργός ήταν κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα, που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με θέμα `Ελλάδα, ο Τελικός Προορισμός`. Ακόμα, ο κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε τη μεγάλη Τουριστική Έκθεση, που διοργάνωσαν οι New York Times με τίτλο `New York Times Travel Show`, ενώ είχε συνομιλίες με την εκδοτική ομάδα και δημοσιογράφους της κορυφαίας αυτής αμερικανικής εφημερίδας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης είχε και συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με τον Σεβασμιότατο, με τον οποίο είχαμε, όπως πάντα άλλωστε, μια εγκάρδια συνομιλία. Για εμάς, που ερχόμαστε συχνά στην Αμερική, η επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή είναι και προσκύνημα. Γνωρίζουμε τον σημαντικό ιστορικό ρόλο, που διαδραματίζει και πάντοτε διαδραμάτιζε η Εκκλησία μας σε αυτή τη φιλόξενη χώρα.

Συζητήσαμε, λοιπόν, για τη σημερινή πραγματικότητα. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα περνά το κατώφλι μιας νέας εποχής και πρέπει, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την επιτυχή διοργάνωσή τους. Σε ολόκληρο τον κόσμο η Ελλάδα έχει στείλει ένα μήνυμα αξιοπιστίας, κύρους και αποτελεσματικότητας. Ένας εκ των πρώτων τομέων, που ευεργετούνται από αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα είναι και ο τουρισμός.

Μας ενδιαφέρει η αμερικανική τουριστική αγορά. Πρέπει να την ενθαρρύνουμε και να θυμίσουμε, ότι η χώρα μας είναι πάντα φιλόξενη και ανοιχτή. Προωθούμε λοιπόν, μια σειρά από συνεργασίες και από συνέργιες με παράγοντες του τουρισμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και αυτός ήταν και ο σκοπός της αποστολής μας. Βρέθηκα στο Λος Aντζελες, όπου είχαμε μια σειρά από επιτυχείς συνεργασίες, που ανοίγουν καινούργιες προοπτικές, αλλά και εδώ στη Νέα Υόρκη, όπου από κοινού με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και τους New York Times βάζουμε τα θεμέλια της νέας αρχιτεκτονικής των σχέσεων μας για τον ελληνικό τουρισμό, που προαναγγέλλει μια δεκαετία ανοδικής κίνησης.

Σε όλα αυτά σημαντικός είναι ο ρόλος της ομογένειας. Και όσο και εάν αυτό εκφεύγει των στενών πλαισίων της αποστολής της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, θα ήθελα, να σημειώσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που έχει επιδείξει προσωπικά ο Σεβασμιότατος, για την επιτυχή παρουσία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την ενθάρρυνση και του ομογενειακού επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των ομογενών μας πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Συζητήσαμε και για ένα άλλο θέμα, που αφορά στη φιλοξενία νέων παιδιών, ελληνόπουλων ως προς την καταγωγή ή ακόμα και ορθόδοξων ως προς το θρήσκευμα, διότι στην Πελοπόννησο εδώ και περίπου 25 χρόνια λειτουργεί με επιτυχία το Ιονικό Χωριό, το οποίο η Κυβέρνηση θα στηρίξει, για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την δραστηριότητά του, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες του για φιλοξενία στο μέλλον.

Και πάλι ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο για την εξαιρετική υποδοχή, που τόσο φιλόξενα μας παρείχε και βεβαίως να του πούμε, ότι σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά του, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα είναι από τους σταθερούς προορισμούς μας στις επενδυτικές προσπάθειες και τη νέα πολιτική μας για τον τουρισμό”.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Δημήτριος δήλωσε:

“Ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες προς τον κ. Υπουργό για την παρουσία του και την επίσκεψή του. Υπήρξε ένας άνθρωπος, που και ως Δήμαρχος πάντα ήταν μαζί μας. Πάντοτε μας φέρνει αυτή τη χαρμόσυνη, την ευγενική, την αξιοπρεπή παρουσία. Στην Αθήνα προ ετών ο κ. Υπουργός, ως Δήμαρχος, μου έδωσε το κλειδί της Πόλεως. Αλλά από τότε, κάθε φορά που έρχεται μας δίνει κλειδιά. Κλειδιά για να ανοίγουμε πόρτες, που μπορεί να ήταν κλειστές για μακρό διάστημα. Και σήμερα το έκανε και πάλι.

Ο κ. Υπουργός έχει το μεγάλο ευτύχημα, να προσπαθεί να παρουσιάσει διεθνώς ένα προϊόν, που από μόνο του πουλάει. Η Ελλάδα ως χώρα, ως ιστορία, ως πολιτισμός, ως ιδέα είναι ίσως το καλύτερο προϊόν, που υπάρχει στον κόσμο τουριστικώς. Επομένως, είναι σε πολύ ευνοϊκή θέση, γιατί δεν χρειάζεται να κάνει προπαγάνδα για δεύτερου είδους προϊόν.

Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό για τη σημερινή του παρουσία, την όπως πάντοτε δημιουργική, την παρουσία του με άνοιγμα προς το μέλλον, μια παρουσία που συνδυάζει ρεαλισμό και προοπτική”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Λος Aντζελες ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Πάνο Λειβαδά, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο – Στράτη και ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024