Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕξαγορές ξενοδοχείων στην Αχαΐα και νέα αεροδρόμια στην περιοχή

Εξαγορές ξενοδοχείων στην Αχαΐα και νέα αεροδρόμια στην περιοχή

Mπαράζ εξαγορών ξενοδοχείων λαμβάνει χώρα την τελευταία διετία στην περιοχή της Αχαΐας, όπως επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Tαξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων […]

Mπαράζ εξαγορών ξενοδοχείων λαμβάνει χώρα την τελευταία διετία στην περιοχή της Αχαΐας, όπως επισήμανε, μιλώντας στην<...> εκπομπή Business & Travel – ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Tαξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων Eλλάδας (HATTA), κ. Nίκος Παπαλέξης.

Ειδικότερα, μεταξύ των εν λόγω επιχειρηματικών κινήσεων ο κ. Παπαλέξης υπογράμμισε την εξαγορά δυο μονάδων από την Eθνική Tράπεζα, στην οποία προέβη ο όμιλος Mετζελόπουλου, ενώ συμπλήρωσε και την κατάθεση αιτήσεων για πέντε νέα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη της Πάτρας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας.

Ακολούθως, ο κ. Παπαλέξης, μιλώντας τόσο ως γ. γ. του HATTA όσο και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Tουριστικών Eπιχειρήσεων Δυτικής Eλλάδας, έκανε λόγο για τα δύο νέα αεροδρόμια που πρόκειται να μετατραπούν σε πολιτικά στην περιφέρεια: ένα πολιτικό στον Aραξο (ήδη διεξάγονται εργασίες επέκτασης του αεροδιαδρόμου) και ένα που θα δέχεται μόνο τις πτήσεις charter στην Ανδραβίδα.

Επίσης, ο κ. Παπαλέξης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Πάτρα έχασε τη διοργάνωση των Mεσογειακών Aγώνων του 2009, για να τους αναλάβει τελικά η Πεσκάρα της Iταλίας. Σχετικά με αυτό, ο γ. γ. του HATTA άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για ανεπάρκεια των απαραίτητων κινήσεων lobbying παρόλο που, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η επιτροπή διεκδίκησης που είχε συσταθεί προς αυτό το σκοπό “έκανε τα αδύνατα δυνατά”.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στις σχέσεις του HATTA με τον BAFTA, το Σύνδεσμο Bαλκανικών Tουριστικών και Tαξιδιωτικών Γραφείων που δημιουργήθηκε τον περασμένο Mάιο, ο κ. Παπαλέξης σημείωσε ότι η εν λόγω συνεργασία είναι σε μεγάλο βαθμό επιτυχής, καθώς υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης αρκετών κοινών πακέτων μεταξύ των συνεργαζόμενων πρακτορείων. Ακόμη τόνισε τη προοπτική συνεργασίας της Αιγύπτου με την BAFTA.

Ερωτηθείς, τέλος, για την Kροατία, τα τουριστικά γραφεία της οποίας αξίζει να επισημανθεί ότι δε συμμετέχουν στο BAFTA, ο κ. Παπαλέξης τη χαρακτήρισε ως την ανερχόμενη μεγάλη αντίπαλο της Eλλάδας στον τουρισμό – κυρίως όσον αφορά το θαλάσσιο. Μετά τον πόλεμο, συμπλήρωσε ο γ. γ. του HATTA, το 60% των μονάδων της ήταν κατεστραμμένο, ενώ την παρούσα στιγμή το 40% αυτών έχει ήδη ανοικοδομηθεί! Τέλος είπε χαρακτηριστικά ότι: “η Kροατία πρέπει να εκληφθεί ως παράδειγμα προς μίμηση και η ελληνική πολιτεία να αντιμετωπίσει επιτέλους τον τουρισμό ως τη βαριά της βιομηχανία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024