Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΚαινοτομεί και βραβεύεται το Sunwing Resort Kallithea

Καινοτομεί και βραβεύεται το Sunwing Resort Kallithea

Για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών-συστημάτων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση το ξενοδοχείο Sunwing Resort Kallithea, στη Ρόδο, στα πλαίσια του προγράμματος SAFE – PR-EVENT, που […]

Για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών-συστημάτων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση το ξενοδοχείο Sunwing Resort<.> Kallithea<...>, στη Ρόδο, στα πλαίσια του προγράμματος SAFE – PR-EVENT, που υλοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Από την καθιέρωση του θεσμού βραβείων, στα πλαίσια του Προγράμματος SAFE από το 1997, για πρώτη φορά απονεμήθηκε βραβείο σε τουριστική επιχείρηση στην Ελλάδα και για δεύτερη σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Την πρώτη φορά είχε απονεμηθεί σε ξενοδοχείο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1998.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Ι. Σαρικάς, ο οποίος τόνισε τη σημασία βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και συνεχάρη το ξενοδοχείο για αυτή του τη βράβευση.

Στην εκδήλωση της βράβευσης παρέστησαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ.κ. Γ. Καραγιάννης – πρόεδρος, Η. Κωτιάδης – Β! Αντιπρόεδρος και Ι. Κακλιός – πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ Ι. Σαρικάς – πρόεδρος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Α. Βρατσάλης – πρόεδρος κ.α

Στην εναρκτήρια ομιλία ο Β! αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Κωτιάδης αναφέρθηκε στον θεσμό των βραβείων και τόνισε ιδιαίτερα ότι: "Σε ετήσια βάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταγραφεί 5.500 θάνατοι από ατυχήματα στον εργασιακό χώρο. Λόγω των 4,5 εκατομμυρίων ατυχημάτων εργασίας, έχουμε απώλειες 146 εκατομμυρίων ημερών εργασίας. Οι δαπάνες ασφάλισης των ατυχημάτων εργασίας ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος".

Ακολούθησε η εισήγηση της κας Αναστασίας Δημητρίου, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), η οποία παρουσίασε το ισχύον νομικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τις επιχειρήσεις όσον αφορά τα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό χώρο των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων γενικότερα.

Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου Sunwing κ.κ. Ι. Γκόνος – Διευθυντής, Ι. Ριζωνάκης – Τεχνικός Ασφαλείας, Ν. Βλαχάκης – εκπρόσωπος εργαζομένων, παρουσίασαν τα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην δημιουργία και τήρηση προτύπων υγιεινής και ασφάλειας (Quality and Standards Manual for health and safety), στους ετήσιους ελέγχους του ξενοδοχείου για θέματα υγιεινής και ασφάλειας από ειδική επιθεωρήτρια και από ειδικό επιστήμονα χημικό-υγιεινολόγο, στις εκτεταμένες επενδύσεις για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, στην εκπαίδευση του προσωπικού για σχετικά θέματα. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσα από ένα κεντρικό υπολογιστή όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων (σύστημα BMS).

Η επίδοση του βραβείου έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γ. Καραγιάννη στον διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Ι. Γκόνο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024