Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣυνεχίζεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή και εκμετάλλευση του ξενοδοχείου της εκκλησίας

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή και εκμετάλλευση του ξενοδοχείου της εκκλησίας

Κατατέθηκαν οι μη δεσμευτικές προσφορές για τον διαγωνισμό για την κατασκευή και εκμετάλλευση του ξενοδοχείου που σχεδιάζει η Εκκλησία σε ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή του Κολωνακίου. Μεταξύ των εταιριών […]

Κατατέθηκαν οι μη δεσμευτικές προσφορές για τον διαγωνισμό για την κατασκευή και εκμετάλλευση του ξενοδοχείου που σχεδιάζει η Εκκλησία<.> σε<...> ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή του Κολωνακίου.

Μεταξύ των εταιριών που κατέθεσαν προσφορές είναι η Hλέκτρα Ξενοδοχειακές Eπιχειρήσεις, ATE Γνώμων, EPΓOKAT, KOPΩNIΣ, BIOTEP, Eδράση X. Ψαλλίδας, Tεχνική Oλυμπιακή, Amphitrion, Musquita Hotel Limited, Aθηναϊκή Φιλοξενία, η ιδιοκτήτρια του Intercontinental Athenaeum μαζί με την κατασκευαστική ABAΞ, η Four Seasons Hotels, ΔEMKO, A. Mεtαξάς.

Στόχος της εκκλησίας είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι το τέλος του Ιουνίου, πράγμα πραγματικά δύσκολο κυρίως λόγω των προσφυγών που έχουν γίνει στο Συμβούλιο της Eπικρατείας από κατοίκους οι οποίοι δεν επιθυμούν τη λειτουργία ξενοδοχείου στην περιοχή.

Επίσης, η γραμματεία τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης θεωρεί ότι το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ μικρό ώστε το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 750 κλινών, να είναι έτοιμο μέχρι το 2004, και να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ολυμπιακής φιλοξενίας.

Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 11 στρεμμάτων βρίσκεται επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών η αξία του προσεγγίζει τα 64,5 εκατ. ευρώ (22 δισ. δρχ.). Το σχέδιο προβλέπει ότι από τα 11 στρέμματα περίπου τα 4,5 θα διατεθούν για διάνοιξη οδών, πεζοδρομήσεις κ.λπ., ενώ το κόστος του ξενοδοχείου μπορεί να φθάσει, το ανώτερο κοντά στα 88 εκατ. ευρώ (30 δισ. δρχ.) σε περίπτωση που είναι υπερπολυτελείας.

Οι εκτιμήσεις, ωστόσο, από εκπροσώπους εταιριών οι οποίες λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό αναφέρουν ότι, το κόστος για την κατασκευή του ξενοδοχείου μπορεί να κυμανθεί στο ήμισυ. Από την πλευρά τους, κύκλοι της Εκκλησίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το έργο για την κατασκευή του ξενοδοχείου να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο ακίνητο Κέντρο Πρόληψης και Αποκατάστασης Ναρκομανών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024