Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΚουσκούκης και Χωραφάς καλεσμένοι της εκπομπής Business & Travel
sbc

Κουσκούκης και Χωραφάς καλεσμένοι της εκπομπής Business & Travel

Μάχη χαρακωμάτων δίνουν ουκ ολίγα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για την ενσωμάτωση πανεπιστημιακού τμήματος τουρισμού. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις φαβορί για τη δημιουργία τμήματος τουριστικών σπουδών είναι το ΠανεπιστήμιοΠειραιά. […]

Μάχη χαρακωμάτων δίνουν ουκ ολίγα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για την ενσωμάτωση πανεπιστημιακού τμήματος τουρισμού. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις φαβορί για τη δημιουργία τμήματος τουριστικών σπουδών είναι το Πανεπιστήμιο<...>Πειραιά. Τις σχετικές εξαγγελίες αναμένεται να πραγματοποιήσει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος έχει ανάψει το πράσινο φως για την ανέλιξη της τουριστικής εκπαίδευσης της χώρας σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Παράλληλα, τόνισε πως δρομολογείται η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο στην δευτεροβάθμια, όσο και στην ανώτερη εκπαίδευση, ενώ σε τουριστικές ακαδημίες μετονομάζονται οι τουριστικές σχολές όπου επιμηκύνεται η διάρκεια φοίτησης σε 3,5 χρόνια. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πολλές χώρες όπως για παράδειγμα η Αίγυπτος και η Γεωργία κ.α. έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Οργανισμού για τη δημιουργία αντίστοιχων σχολών. Όπως επισημαίνει ο κ. Κουσκούκης η ανταπόκριση του ΟΤΕΚ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι άμεση και επικεντρώνεται κυρίως στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Τέλος, ο κ. Κουσκούκης αναφέρθηκε και στις νέες ειδικότητες που θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού, όπως προσωπικό για καζίνο και συνοδοί για ΑΜΕΑ, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον ιατρικό-ιαματικό τουρισμό. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για τις εγγραφές της νέας χρονιάς στις σχολές του ΟΤΕΚ ισχύει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ύφεση παρατηρείται στον κλάδο της παραθεριστικής κατοικίας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για τη φετινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος τομέας συγκαταλέγεται στους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χωραφάς της εταιρίας Europlan, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Σύμφωνα με τον κ. Χωραφά, η μεγαλύτερη ύφεση παρατηρήθηκε στην κατηγορία των μικρότερων κατοικιών, ενώ οι πολυτελείς κατοικίες κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, παρουσιάζοντας ίσως μικρή αυξητική τάση. Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση διαδραμάτισε το άνοιγμα προς την ρωσική αγορά, που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά πολυτελών κατοικιών.

Τέλος, όσον αφορά στο χωροταξικό σχέδιο, ο κ. Χωραφάς τόνισε: «Το περιμέναμε χρόνια μολονότι χρειάζεται διορθώσεις. ΣΆ αυτόν τον τομέα η Ελλάδα πάσχει». Και συνέχισε λέγοντας πως το σημαντικό είναι να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον αλλά και να γίνουν αναπτύξεις που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό και γενικότερα την οικονομία.

Η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14:30-15:30) και Κυριακή (15:00-16:00). Ταυτόχρονα πέραν της τηλεόρασης μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει τις ίδιες ώρες μέσω του διαδικτύου στο sbctv.gr. Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Estate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024