Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑνοιγμα σε νέες αγορές και καινοτομίες στη φετινή Philoxenia

Ανοιγμα σε νέες αγορές και καινοτομίες στη φετινή Philoxenia

Στο άνοιγμα νέων, μεγάλων αγορών στοχεύει η φετινή διοργάνωση της Philoxenia που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη, τόνισε ο πρόεδρος της Helexpo Αριστοτέλης Θωμόπουλος μιλώντας στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου…

Στο άνοιγμα νέων, μεγάλων αγορών στοχεύει η φετινή διοργάνωση της Philoxenia που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη<...>, τόνισε ο πρόεδρος της Helexpo Αριστοτέλης Θωμόπουλος μιλώντας στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ειδικότερα, οι αγορές που στοχεύει φέτος η έκθεση μεταξύ άλλων είναι, της Κίνας, των Βαλκανίων και των χωρών Visengrad (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία). Έτσι, η 20η Philoxenia περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα στην Κίνα, με τη διοργάνωση από τη διεθνή εφημερίδα International Herald Tribune ενός Ελληνοκινεζικού forum των Υπουργείων Τουρισμού Ελλάδας και Κίνας, του ΕΟΤ και της Helexpo, με θέμα “Ολυμπιακή Γέφυρα”, καθώς και με τη βράβευση του προέδρου του Κινέζικου Οργανισμού Τουρισμού κ. Λιου Τσου.

Παράλληλα, με στόχο την ανάπτυξη της βαλκανικής τουριστικής συνεργασίας, στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιείται από τον ΕΟΤ Τουριστικό Forum, με θέμα “Διεύρυνση και Τουρισμός – Νέες Προοπτικές”. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών, για πρώτη φορά στην ιστορία του εκθεσιακού φορέα πραγματοποιήθηκε Road Show, στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, με σκοπό την παρουσίαση της 20ης Philoxenia και σημαντικές επαφές με επαγγελματίες και μέσα του τουρισμού.

Με στόχο την ενίσχυση της εμπορικότητας της έκθεσης, η Helexpo προσκάλεσε περισσότερους από 100 hosted buyers και επιλεγμένους δημοσιογράφους από τον ειδικό Τύπο της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καινοτομίες στη φετινή Philoxenia

Μία ακόμη σημαντική καινοτομία της Helexpo, που θα παρουσιαστεί στη Philoxenia, είναι η προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω e-TV, δια του ADVERTUBE, ενός multimedia τούνελ, στη γέφυρα που συνδέει τα περίπτερα 13 και 15, όπου διερχόμενοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν μέσα από 50 μεγάλες οθόνες διαφημιστικά μηνύματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ κάθε επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα δώρο με τον ήλιο της Ελλάδας, αναμνηστικό για την 20η επετειακή διοργάνωση της Philoxenia. Όλες οι παραπάνω καινοτόμες δράσεις, που συνθέτουν τη φετινή 20η Philoxenia, τόνισε ο κ. Θωμόπουλος, αποτελούν δείγματα της αντίληψης της νέας διοίκησης και μέρος της στρατηγικής μας για την αναβάθμιση της έκθεσης. Η Philoxenia, φέτος, τόνισε, θα κάνει ένα ποιοτικό άλμα, ενώ, πάνω στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, θα “κτίσουμε” τη μελλοντική πορεία ενός θεσμού συνυφασμένου με την εξέλιξη του τουρισμού στην πατρίδα μας αλλά και σ` όλο τον κόσμο, με στόχο να πραγματοποιήσουμε το 2005 μια Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση.

Οι φετινές συμμετοχές

Δίνοντας τα μεγέθη της έκθεσης ο πρόεδρος της Helexpo, τόνισε ότι στη φετινή διοργάνωση ο αριθμός των εκθετών, σύμφωνα με τα έως τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία, φθάνει τους 671 έναντι 667 πέρυσι, εκ των οποίων οι 238 άμεσοι και οι 433 έμμεσοι. Οι Έλληνες εκθέτες προέρχονται από όλη τη χώρα, ενώ οι ξένοι, προέρχονται ή αντιπροσωπεύουν 25 χώρες. Επίσημα συμμετέχουν δέκα κράτη και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Κούβα, η Κύπρος, η Σερβία – Μαυροβούνιο η Ταϊλάνδη, η Τουρκία και η Τυνησία. Επίσης, μετέχει και η Ένωση Ευρωπαϊκών Τουριστικών Εκθέσεων (E.T.T.F.A.), μέλος της οποίας είναι από σειρά ετών η Helexpo με την Philoxenia και η οποία εκπροσωπεί 20 μέλη – οργανωτές των μεγαλύτερων εκθέσεων τουρισμού σε όλη την Ευρώπη. Στη φετινή διοργάνωση η Helexpo θα τιμήσει τον κ. Tom Nutley, Πρόεδρο ενός από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς στον κόσμο, της Reed Travel Exhibitions, η οποία διοργανώνει, αμέσως μετά τη Philoxenia, τη World Travel Market στο Λονδίνο, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα για την 25ετή προσφορά της WTM τόσο στην ανάπτυξη των τουριστικών εκθέσεων, όσο και στην προβολή και διάδοση του ελληνικού τουρισμού. Η 20η Helexpo αναπτύσσεται σε οκτώ περίπτερα.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” με την παρουσία όλης της ηγεσίας του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι τις καθημερινές και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 10.00 έως τις 16.00. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η Philoxenia, θα είναι ανοικτή μόνο για εμπορικούς επισκέπτες ενώ το τελευταίο διήμερο θα υποδεχτεί και το κοινό.

Στη συνέντευξη σύντομες ομιλίες έκαναν, ο πρόεδρος του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Μπρόβας, ο πρόεδρος της Η.Α.Τ.Τ.Α. κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Μιχάλης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Παναγιώτης Μπαμίδης, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κυρία Νίκη Τσαλουχίδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Σταύρος Ανδρεάδης, ο διευθυντής Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Γκουντάντζης, ενώ παρέστησαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo κ. Θέμης Καρτσιώτης και ο γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Παπακωσταντίνου. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων τόνισαν το ρόλο της Philoxenia και εξήραν τις προσπάθειες και τον προγραμματισμό της νέας διοίκησης στην κατεύθυνση να γίνει η Philoxenia, πραγματικό χρηματιστήριο τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικός προορισμός, στην ίδρυση σχολών ξενοδοχειακών σπουδών ανωτάτου επιπέδου και, γενικότερα, στην ενίσχυση του τουριστικού – συνεδριακού τομέα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024