Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιευρύνονται οι συμμετοχές στην 17η Philoxenia

Διευρύνονται οι συμμετοχές στην 17η Philoxenia

Στο διάστημα από την 1η έως και τις 4 Νοεμβρίου του 2001, θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 17η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia η οποία αποτελεί “ακτινογραφία” για […]

Στο διάστημα από την 1η έως και τις 4 Νοεμβρίου του 2001, θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η<...> 17η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia<.> η οποία αποτελεί "ακτινογραφία" για την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

Την έκθεση διοργανώνει η Helexpo AE και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Στόχος της έκθεσης αποτελεί η ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας και προώθησης του τουριστικού προϊόντος και για αυτόν τον λόγο η HELEXPO έχει αφιερώσει τις δύο πρώτες ημέρες της διοργάνωσης αποκλειστικά στους εμπορικούς επισκέπτες, προκειμένου να προχωρήσουν απερίσπαστοι στις επιχειρηματικές τους επαφές.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόσκλησης εμπορικών επισκεπτών από όλες τις χώρες του κόσμου και μάλιστα αρκετοί μέχρι σήμερα έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση.

Το δεύτερο διήμερο η Philoxenia θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό ώστε να ενημερωθεί για τα προγράμματα διακοπών και αναψυχής.

Τη συμμετοχή τους στην 17η Έκθεση Τουρισμού έχουν επιβεβαιώσει μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, ενώ για πρώτη φορά επέλεξαν την προβολή τους μέσω της Philoxenia οι Τουρκικές Αερογραμμές και η KLM. Το παρών τους θα δώσουν παράλληλα μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ενώ ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην έκθεση έχουν εκδηλώσει αρκετοί οργανισμοί, φορείς, περιφέρειες και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της Ελλάδος.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Νομαρχίες Μαγνησίας, Λάρισα, Τρικάλων, Καρδίτσας, Νησιά Κυκλάδων, Δωδεκάνησα, Κρήτη, οι νομαρχίες της Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν διεθνή συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό του έτους 2002 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως έτος Οικοτουρισμού, το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ θα διοργανώσουν συνέδριο με θέμα "Η ανάπτυξη του Οικοτουρισμού. Η Διεθνής εμπειρία και η περίπτωση της Ελλάδος".

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), θα πραγματοποιήσει από τις 31 Οκτωβρίου ως και την 1η Νοεμβρίου σεμινάρια για ταξίδια κινήτρων υπό την αιγίδα του Society of Incentive Travel Executives.

Υπενθυμίζεται ότι στην 16η Philoxenia συμμετείχαν 642 εκθέτες εκ των οποίων οι 93 από το εξωτερικό, ενώ την επισκέφτηκαν 12.403 άτομα και κόπηκαν 4.278 εισιτήρια.

Οι εμπορικοί επισκέπτες στην 16 Philoxenia, ανήλθαν στους 2.024 έναντι 1.969 του προηγούμενου έτους και από αυτούς οι 395 προήλθαν από το εξωτερικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024