Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστικά Λεωφορεία: Συμφωνία με ΥΠΑΝ ανεστάλη η απεργία

Τουριστικά Λεωφορεία: Συμφωνία με ΥΠΑΝ ανεστάλη η απεργία

Τέλος καλό όλα καλά για την εμπλοκή η οποία θα δημιουργείτο με τις απεργίες των τουριστικών λεωφορείων. Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων ανέστειλαν χθες την πανελλαδική απεργία διαρκείας που είχαν […]

Τέλος καλό όλα καλά για την εμπλοκή η οποία θα δημιουργείτο με τις απεργίες των τουριστικών λεωφορείων<...>. Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων ανέστειλαν χθες την πανελλαδική απεργία διαρκείας που είχαν εξαγγείλει για αύριο, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη στο υπουργείο και στην οποία καλύφθηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό τα αιτήματά τους.

"Η απεργία αναστέλλεται επ' αόριστον και μέχρι τελικής επιλύσεως των θεμάτων" αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις συνεργαζόμενες ομοσπονδίες (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ΠΟΕΤ<.>, Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν ΓΠΟΠ, Ομοσπονδία Τουρισμού Β. Ελλάδος ΟΤΒΕ).

Αποφεύγεται έτσι η αναταραχή στον ελληνικό τουρισμό, κάτι που είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα τους τουριστικούς φορείς οι οποίοι τις τελευταίες μέρες με ανακοινώσεις τους είχαν καλέσει την κυβέρνηση να εξετάσει ευμενώς τα αιτήματα των ιδιοκτητών πούλμαν για να μην εκτεθεί η χώρα διεθνώς.

Ο κ. Χριστοδουλάκης δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών – στο υπό κατάθεση επίμαχο νομοσχέδιο για τις επιβατικές μεταφορές θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός του έργου των τουριστικών λεωφορείων από αυτό των λεωφορείων των ΚΤΕΛ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι ιδιοκτήτες των περίπου 5.500 τουριστικών λεωφορείων της χώρας αντιδρούν έντονα στην προοπτική τα κρατικά και δημοτικά λεωφορεία να μεταφέρουν τουρίστες και μαθητές σε εκδρομές – περιηγήσεις.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι πέρα από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξετάζει νέα μέτρα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του κλάδου των πούλμαν μέσω δράσεων του Γ' ΚΠΣ καθώς και κινήτρων για συγχωνεύσεις ώστε να αναβαθμιστεί ο "στόλος" των οχημάτων τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο για την τουριστική εικόνα της Ελλάδος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024