Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Expro 2004 σταθμός για την Ολυμπιακή χρονιά

Η Expro 2004 σταθμός για την Ολυμπιακή χρονιά

Με 300 περίπου περίπτερα υποδέχεται την ολυμπιακή χρονιά του 2004 η 11η Διεθνής Έκθεση Επαγγελματικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Expro 2004. Η σημαντικότερη έκθεση του κλάδου παρουσιάζει στην ελληνική αγορά δεκάδες […]

Με 300 περίπου περίπτερα υποδέχεται την ολυμπιακή χρονιά του 2004 η 11η Διεθνής Έκθεση Επαγγελματικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Expro 2004<...>. Η σημαντικότερη έκθεση του κλάδου παρουσιάζει στην ελληνική αγορά δεκάδες – χιλιάδες νέα προϊόντα της εγχώριας και παγκόσμιας παραγωγής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το κύρος της έκθεσης έχει ξεπεράσει ήδη, στα 10 χρόνια λειτουργίας της, τα ελληνικά σύνορα και βρήκε τεράστια απήχηση σε δεκάδες ακόμα ευρωπαϊκές, βαλκανικές και μεσογειακές αγορές.

Για την οικονομία και την αγορά της Ελλάδας το 2004 έχει χαρακτηριστεί ως χρονιά σταθμός. Όλα πλέον κινούνται στο ρυθμό της Ολυμπιάδας και είναι αυτός ο λόγος που οι επαγγελματικές και τουριστικές επιχειρήσεις έχουν αποδοθεί σε ένα αγώνα εκσυγχρονισμού τους και είναι βέβαιο ότι στην πρόκληση αυτή η 11η Διεθνής Έκθεση Expro 2004 έρχεται να παίξει τον καθοριστικό της ρόλο.

Στις πέντε μέρες λειτουργίας της, από τις 22 έως 26 Ιανουαρίου 2004, στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ της Αθήνας, μέσα από τα 300 περίπου περίπτερα θα παρουσιαστούν δεκάδες – χιλιάδες νέα προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες, ώστε ο κάθε επιχειρηματίας, επαγγελματίας, ξενοδόχος και στέλεχος επιχείρησης και αναπτυξιακών φορέων να ανακαλύψει τα είδη εκείνα που θα δώσουν ώθηση στην επιχείρησή του κάνοντάς την πιο σύγχρονη και πιο ανταγωνιστική.

Τα στελέχη της Expro Α.Ε προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο την Expro 2004 και όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Κώστας Αυγεράκης «είμαστε υπερήφανοι για την ανταπόκριση που βρίσκουμε από πλευράς εκθετών, αφού ήδη αρκετές εβδομάδες πριν την έναρξη της έκθεσης έχουν καλυφθεί οι συμμετοχές για τους εκθεσιακούς χώρους. Είναι δε σημαντικό ότι οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή, είναι αφενός οι μεγαλύτερες και σοβαρότερες του κλάδου και αφετέρου εκπροσωπούν και ένα ευρύ φάσμα της διεθνούς παραγωγής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Expro Α.Ε κ. Κώστας Τσιγαρίδας επισημαίνει ότι «Το 2004 δεν είναι απλώς το έτος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας, αλλά η μεγάλη ευκαιρία για την επιβεβαίωση της εθνικής προόδου για τη δημιουργία μιας αγοράς εφάμιλλης των προηγμένων αγορών του κόσμου. Έτσι με την τεχνικά άρτια και ποιοτικά και ποσοτικά διαφορετική διοργάνωσή της», αναφέρει ο κ. Κ.Τσιγαρίδας, «η EXPRO 2004 βάζει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δική της σφραγίδα για την υλοποίηση όλων αυτών των στόχων και τη διεθνή αναγνώριση”.

Ήδη για την πλήρη ενημέρωση της αγορά του κάθε ενδιαφερόμενου για να επισκεφθεί την έκθεση έχει ετοιμαστεί ένα μεγάλο πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ενώ έχουν αποσταλεί και 250.000 προσκλήσεις – ενημερωτικά φυλλάδια.

Είναι αξιόλογο να τονιστεί ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών από ξένες χώρες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να επισκεφθεί την Expro 2004 μέσω των αρμόδιων επιμελητηρίων, αλλά και των εμπορικών τμημάτων των Πρεσβειών από τις χώρες προέλευσής τους.

Το Chef’s Club στην EXPRO 2004

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της λειτουργίας της Expro 2004 θα διοργανωθεί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef’s Club) σε ειδικούς χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου ΕΚΕΠ και το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαγειρικής Τέχνης 2004.

Πρόκειται σύμφωνα με τους διοργανωτές της για μια υψηλού επιπέδου συνάντηση γαστρονομίας με 350 περίπου συμμετοχές μαθητών Σχολών Μαγειρικής και επαγγελματιών του χώρου. Θα διαγωνιστούν επί τριήμερο σε 10 διαφορετικές κατηγορίες μαγειρικής σε διάφορους τομείς όπως θαλασσινών, πουλερικών, επίδειξης υψηλής γαστρονομίας, ζαχαροπλαστικής, υγιεινής διατροφής κ.α.

Η κριτική επιτροπή είναι 5μελής και απαρτίζεται από καταξιωμένους διεθνών Έλληνες και ξένους σεφ.

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Τέχνης θεωρείται ως η κορυφαία εκδήλωση της γαστρονομίας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον επισιτιστικό και τουριστικό κλάδο.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Chef’s Club συμπεριλαμβάνεται στις παράλληλες εκδηλώσεις και προσφορές της Expro Α.Ε., οι οποίες είναι επιμορφωτικά σεμινάρια, βραβεύσεις ξενοδοχειακών ενώσεων κ.α.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024