Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ τουριστική πτώση συμπαρασύρει και τους προμηθευτές
Συνέδριο EXPRO AE

Η τουριστική πτώση συμπαρασύρει και τους προμηθευτές

Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στον κλάδο των προμηθευτών από πιθανή πτώση του τουρισμού κατά 15% το 2009, σύμφωνα με μελέτη της GBR Consulting, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της EXPRO […]

Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στον κλάδο των προμηθευτών από πιθανή πτώση του τουρισμού κατά<...> 15% το 2009, σύμφωνα με μελέτη της GBR Consulting, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της EXPRO A.E., με θέμα: “Ο κλάδος των προμηθευτών αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση”, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Όπως αναφέρθηκε, η συρρίκνωση των οικονομικών του κλάδου θα προσεγγίσει τα 1,6 δισ. ευρώ, ποσό που προέρχεται: από 432 εκατ. ευρώ, που αφορά στην άμεση μείωση του τζίρου και 1,2 δισ. ευρώ που αντανακλά την επέκταση των πιστώσεων προς τον κλάδο από την πλευρά της ξενοδοχίας, εξ αιτίας αφενός της ανυπαρξίας προκαταβολών και πωλήσεων από τους Tour Operators και αφετέρου λόγω της συμπεριφοράς των τραπεζών απέναντι στον τουρισμό. Στο πλαίσιο του συνεδρίου η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη- Πετραλιά ανακοίνωσε ότι για το 2009 οι δικαιούχοι των προγραμμάτων τουρισμού της Εργατικής Εστίας θα φθάσουν τις 700.000 από 400.000 το 2008, κίνηση ενταγμένη στην προσπάθεια στήριξης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, εν όψει της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης για τον τουρισμό κάνοντας έκκληση στους ξενοδόχους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προβούν σε απολύσεις προσωπικού.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, επισήμανε ότι πτώση στην τουριστική κίνηση ύψους 10% θα σημάνει μείωση κατά 20% στα έσοδα που προέρχονται από τον τουρισμό, δεδομένου ότι οι ξενοδόχοι λόγω της κρίσης έχουν επιδοθεί σε μπαράζ εκπτώσεων και προσφορών.

Την αντίθεση του στην ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κων/νος Μίχαλος, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης του κλάδου των προμηθευτών. Ο πρόεδρος της EXPRO A.E. κ. Kων/νος Τσιγαρίδας, ανοίγοντας το συνέδριο αναφέρθηκε στην μεγάλη πτώση του τζίρου των προμηθευτών, εξαιτίας της καθίζησης των οικονομικών του τουριστικού κλάδου συμπληρώνοντας ότι στη κρίσιμη καμπή που διάγει ο κλάδος η πολιτεία και δη οι τράπεζες οφείλουν να δώσουν τα απαραίτητα εργαλεία για την επιβίωση του κλάδου των προμηθευτών.

Υπογραμμίζεται ότι βασικοί ομιλητές στο συνέδριο της EXPRO A.E. ήταν επιφανείς προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τουριστικής αγοράς, της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θεματική ενότητα που είχε ως θέμα “Η οικονομική κρίση στον τουρισμό- οι επιπτώσεις στον κλάδο των προμηθευτών», πέραν των παραπάνω ομιλητών έλαβαν το λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Airotel, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και ο γενικός διευθυντής Leading Tourism Cluster, κ. Εμμανουήλ Κυριακίδης.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα που εστίασε το ενδιαφέρον της στους τρόπους και στις μεθόδους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, ομιλητές ήταν ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Attica Ventures, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Νικόλαος Δομένικος, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών, κ. Λάμπρος Λάιος, ο επίκουρος καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Δημήτρης Λαγός κ.ά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024