Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚαλαφάτης: Οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοσθούν στις ανάγκες τις διεθνούς αγοράς

Καλαφάτης: Οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοσθούν στις ανάγκες τις διεθνούς αγοράς

Στην ανάγκη άμεσης ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Καλαφάτης εγκαινιάζοντας εχθές την έκθεση EXPRO 2001 που πραγματοποιείται στο ΕΚΕΠ και θα διαρκέσει ως τις […]

Στην ανάγκη άμεσης ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Καλαφάτης εγκαινιάζοντας εχθές<...> την έκθεση EXPRO<.> 2001 που πραγματοποιείται στο ΕΚΕΠ και θα διαρκέσει ως τις 29 Ιανουαρίου 2001.

Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης τα επόμενα χρόνια η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού θα εξαρτάται πολύ περισσότερο από την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται και λιγότερο από τις τιμές. Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις του κλάδου θα πρέπει να αναμορφώσουν τα σχέδια τους και να προσαρμοσθούν στις ανάγκες που επιβάλλει η διεθνής τουριστική αγορά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων: Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν λάβει το 'μήνυμα' και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου Αττικής και των γύρω Νομών έχουν το επιπλέον κίνητρο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Υπάρχουν όλα τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, όπως και το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) για το οποίο έχουν προβλεφθεί 600-700 δισ. δρχ για τον τομέα του τουρισμού. Στο 'πακέτο' αυτό ο εκσυγχρονισμός των τουριστικών επιχειρήσεων αποτελεί κύρια δράση.
Οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα έχουν πολλούς λόγους να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες τους τόσο από την άποψη των κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και ως προς την τεχνολογία, ώστε να βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε περίοδο οξύτατου ανταγωνισμού.
Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των τουριστικών επιχειρήσεων σημαντική είναι η συμβολή των ειδικών κλαδικών εκθέσεων, όπως η Expro.
Επισημαίνεται ότι η EXPRO 2001 οργανώνεται για 8η φορά. Συμμετέχουν περισσότεροι από 300 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες ξενοδόχοι και επαγγελματίες θα ξεπεράσουν τις 30.000. Η EXPRO ΑΕ είναι πολυμετοχικός φορέας που ιδρύθηκε το 1993 από 56 μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου και κάθε χρόνο πραγματοποιεί την ετήσια εκθεσιακή του εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024