Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤα Ποσειδώνια στον πύργο Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης
Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση

Τα Ποσειδώνια στον πύργο Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης

Ενώ η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί τον τελευταίο καιρό από τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της, την επόμενη εβδομάδα θα προβληθεί μια θετική εικόνα της χώρας, καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα Ποσειδώνια, το μεγαλύτερο παγκόσμια ναυτιλιακό γεγονός…

Ενώ η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί τον τελευταίο καιρό από τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της, την επόμενη εβδομάδα θα προβληθεί μια θετική<...> εικόνα της χώρας, καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα Ποσειδώνια, το μεγαλύτερο παγκόσμια ναυτιλιακό γεγονός, καλωσορίζοντας στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού τους επικεφαλείς της ναυτιλιακής κοινότητας από 87 χώρες, αριθμό ρεκόρ για την έκθεση.

Ο διάσημος πύργος – ορόσημο NASDAQ στην Times Square της Νέας Υόρκης ήδη εμφανίζει το μπλε και λευκό λογότυπο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια 2010, καθώς η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά NASDAQ χαιρετίζει την έναρξη των Ποσειδωνίων και αναγνωρίζει την παγκόσμια ηγετική θέση της ελληνικής ναυτιλίας. Χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται στην Αθήνα για να παρευρεθούν στο γεγονός που η ελληνική πολιτεία περιγράφει ως το σωσίβιο σωτηρίας του τουριστικού κλάδου και τη πλατφόρμα έλξης σημαντικών επενδύσεων.

Στην ομιλία που έδωσε στην τελετή απονομής των βραβείων του φετινού Posidonia Cup, την ιστιοπλοϊκή «ρεγκάτα» που αποτελεί τον προάγγελο της επίσημης έναρξης των Ποσειδωνίων στις τελευταίες διοργανώσεις τους, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Πουσσαίος ανέφερε ότι η συνεισφορά των Ποσειδωνίων στον εκθεσιακό τουρισμό είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την εισροή εσόδων στην εγχώρια οικονομία, όσο και για τη λειτουργία τους ως ασπίδα της εικόνας της χώρας, της οποίας η φήμη έχει πληγεί.

Οι εκπρόσωποι των Ποσειδωνίων εκτιμούν ότι η εισροή εσόδων στον αττικό τουριστικό κλάδο θα κυμανθεί περίπου στα 50 εκατ. ευρώ, ποσό που υπολογίζεται να εισρεύσει στη χώρα από τους περισσότερους από 10.000 διεθνείς συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της πενθήμερης Έκθεσης, που επίσημα ανοίγει τις πύλες της αύριο (Δευτέρα 7/6) το απόγευμα.

“Κάθε δύο χρόνια η Ελλάδα αποτελεί το επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, καθώς η επιρροή που ασκούν τα Ποσειδώνια στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ιδιαίτερα σημαντική, λόγω του εύρους της έκθεσης που καλύπτει όλους τους τομείς της ναυτιλίας, της ουσιαστικής συμβολής της στην ολοκλήρωση συμφωνιών αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ και του αμείωτου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος για την ελληνική ναυτιλία, που αποτελεί το βασικό στήριγμα της εγχώριας οικονομίας, συνεισφέροντας το 7% του ΑΕΠ”, δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Project Manager των Ποσειδωνίων.

Πάνω από 1.850 εκθέτες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο πρόκειται να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στην 40χρονη ιστορία των Ποσειδωνίων, γεγονός που καταδεικνύει το σθένος της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας και συνεισφέροντας ετησίως με 13,5 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024