Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτις 5-7 Ιουνίου το 3ο διεθνές τουρνουά γκολφ `Aegean Airlines ProAm`

Στις 5-7 Ιουνίου το 3ο διεθνές τουρνουά γκολφ `Aegean Airlines ProAm`

Στα Κρητικά Γκολφ της Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, μεταξύ 5 και 7 Ιουνίου 2008 θα διεξαχθεί φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές τουρνουά γκολφ `Aegean Airlines ProAm`. Αξίζει να αναφερθεί […]

Στα Κρητικά Γκολφ της Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, μεταξύ 5 και 7 Ιουνίου 2008 θα διεξαχθεί φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές τουρνουά γκολφ `Aegean Airlines ProAm`. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοργάνωση<…>είναι η μόνη στην Ελλάδα που τελεί υπό την επίσημη αιγίδα του κορυφαίου θεσμικού φορέα του αθλήματος, της «Ένωσης Επαγγελματιών Γκολφέρ της Ευρώπης» (The Professional GolfersΆ Association of Europe). Το Τουρνουά υποστηρίζεται επιπλέον από το «PGA Ελλάδος», αλλά και την «Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ», κατορθώνοντας πλέον να πρωταγωνιστεί, ως μια από τις δυναμικότερες διεθνείς διοργανώσεις γκολφ της Ευρώπης.

Στο 3ο “Aegean Airlines ProAm” θα συμμετάσχουν 176 αθλητές από 12 χώρες σε παγκόσμια κλίμακα. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν 44 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία (Pro) και τρεις ερασιτέχνες (Am) παίκτες, οι οποίοι, στο τέλος των αγώνων, θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα 62.000 ευρώ και δώρα από τους διοργανωτές. Το χρηματικό έπαθλο για τον 1ο νικητή, στην κατηγορία Professionals, ανέρχεται στο ποσό των 7.000 ευρώ.

Ποσό, ύψους 12.000 ευρώ από τα έσοδα των χορηγιών του τουρνουά, θα διατεθεί από τη διοργάνωση στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Η «Ζωοδόχος Πηγή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά με νοητική υστέρηση ή αυτισμό, με την ελπίδα να μπορέσει, ως φορέας, να προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειές τους πολύτιμη ηθική, υλική και ψυχολογική βοήθεια και συμπαράσταση.

Το γήπεδο των «Κρητικών γκολφ», όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά, συνδυάζει αγωνιστικό χώρο και υποδομές υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του PGA Management. Πρόκειται για ένα γήπεδο επαγγελματικής κατηγορίας 18-οπών, τύπου “Desert Course” και έκτασης 720 στρεμμάτων, το οποίο αποτελεί ένα από τα έξι γήπεδα γκολφ που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας.

Η Aegean Airlines, συμβάλλοντας εμπράκτως στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον δυναμικό της ρόλο στην ανάπτυξή του, με τη διοργάνωση του 3ου “Aegean Airlines ProAm”. Το γκολφ αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ως μια εξαιρετική αγορά για τον Τουρισμό, καθώς περιλαμβάνει 50 εκ. καταναλωτών υψηλής εισοδηματικής στάθμης και 32.000 γήπεδα διεθνώς.

Αν και χωρίς τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες της Μεσογείου, τα περισσότερα γήπεδα γκολφ καταγράφονται στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, καθώς εκεί το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο ευρύ κοινό, απειλώντας συχνά ακόμα και την κυριαρχία του ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία, η οποία κατέχει τα «σκήπτρα» με σχεδόν 3.000 γήπεδα γκολφ. Οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Σουηδοί ακολουθούν στην κατάταξη με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης του αθλήματος και των υποδομών του. Στην Ισπανία, μια χώρα με αρκετές γεωγραφικές, κλιματολογικές και πολιτιστικές ομοιότητες με τη χώρα μας, είναι αξιοσημείωτη η ανάπτυξη του αθλήματος με 300 γήπεδα και περισσότερους από 300.000 παίκτες. Για την προοπτική και τον δυναμισμό του γκολφ στην Ευρώπη σημειώνεται το χαρακτηριστικό παράδειγμα της «μικρής» Ιρλανδίας, στην οποία 37.000 παιδιά ασχολούνται σήμερα με το άθλημα.

Η Aegean Airlines προσφέρει για ακόμη μια χρονιά στους Έλληνες, αλλά και σε όσους επισκέπτονται τη χώρα μας, το 3ο Aegean Airlines ProAM, έναν θεσμό υψηλού κύρους, αντάξιο της αθλητικής, τουριστικής και αναπτυξιακής προόδου της Ελλάδας, προβάλλοντάς την παγκόσμια, ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό με πολυδιάστατο θεματικό αντικείμενο. Το τουρνουά αποτελεί, τόσο δίαυλο προβολής της Ελλάδας διεθνώς, όσο και μέσο διάδοσης του «παρεξηγημένου» αθλήματος του γκολφ στους Έλληνες, με αυτονόητη την ευεργετική του επίδραση, τόσο στην ποιότητα ζωής, όσο και στην ανάπτυξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024