Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυναντήσεις Βουλγαράκη με Διοικήσεις Λιμένων, ΠΝΟ και ακτοπλόους
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Συναντήσεις Βουλγαράκη με Διοικήσεις Λιμένων, ΠΝΟ και ακτοπλόους

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου προήδρευσε τη Δευτέρα σε σύσκεψη που έγινε, με την παρουσία Προέδρων και Διευθύνοντων Συμβούλων των Οργανισμών Λιμένων όλης της χώρας, ενώ αργότερα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας…

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου προήδρευσε τη Δευτέρα σε σύσκεψη που έγινε, με την παρουσία Προέδρων και Διευθύνοντων Συμβούλων<...>των Οργανισμών Λιμένων όλης της χώρας, ενώ αργότερα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννη Χαλά και το Προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης με τους Οργανισμούς Λιμένων τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε λιμάνι ξεχωριστά και υπήρξαν προτάσεις για συντονισμό πρωτοβουλιών και ενεργειών για την αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Βουλγαράκης στην ομιλία του ζήτησε:

  • «εγρήγορση και συνεχείς προσπάθειες, ώστε ενόψει του καλοκαιριού οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρίες»
  • «ιδιαίτερη προσοχή στον ευπρεπισμό των λιμανιών, τη λήψη πρόσθετων μέτρων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών»
  • «να γίνουν έργα άμεσα πριν την έναρξη της θερινής περιόδου που θα διευκολύνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κιόσκια και κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία των ταξιδιωτών. Επιπλέον, οργανωμένοι σταθμοί λεωφορείων και ταξί, συντονισμός ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συγκροτήματα χημικών τουαλετών για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δημιουργία θέσεων προσωρινής και μακράς διάρκειας στάθμευσης και αποτελεσματικότερη διαχείριση της κίνησης των πλοίων ειδικά τις ώρες αιχμής».


Στη σύσκεψη, όπου παρουσιάστηκαν και τα οικονομικά αποτελέσματα των Οργανισμών, εκτός του Υπουργού, πήρε μέρος και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, καθώς και Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Πρόεδροι των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Βόλου, Ελευσίνας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Κέρκυρας.

Με τον Πρόεδρο της ΠΝΟ, κ. Ιωάννη Χαλά, ο κ. Υπουργός συζήτησε τα προβλήματα που αφορούν τους ναυτικούς με βάση το υπόμνημα, που είχε στείλει η Ομοσπονδία και συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, για να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.

Με το Προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας έγινε μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης και από την πλευρά των ακτοπλόων τέθηκαν προβλήματα του κλάδου, που έχουν σχέση με την αλματώδη αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Ο κ. Υπουργός κατέγραψε τα προβλήματα και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024