Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΧαμηλές οι πληρότητες στον αγροτουρισμό στην Κύπρο

Χαμηλές οι πληρότητες στον αγροτουρισμό στην Κύπρο

Η μέση ετήσια πληρότητα των αγροτουριστικών καταλυμάτων στην Κύπρο κυμαίνεται γύρω στο 25%, ενώ η αντίστοιχη πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που βρίσκονται στα ορεινά θέρετρα δεν υπερβαίνει το 28%, τονίζουν […]

Η μέση ετήσια πληρότητα των αγροτουριστικών καταλυμάτων στην Κύπρο κυμαίνεται γύρω στο 25%, ενώ η αντίστοιχη πληρότητα των ξενοδοχειακών<...> καταλυμάτων που βρίσκονται στα ορεινά θέρετρα δεν υπερβαίνει το 28%, τονίζουν δημοσιεύματα εφημερίδων της χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο αρμόδιος για τον τουρισμό υπουργός Γιώργος Λιλλήκας, απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Στα πλαίσια του προγράμματος του ΚΟΤ για τον αγροτουρισμό έχουν δημιουργηθεί 65 αγροτουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε 30 χωριά της υπαίθρου και διαθέτουν 625 κλίνες, όμως η απόδοση τους έχει κριθεί αρκετά χαμηλή. Γι` αυτό, αναφέρει στην απάντηση του ο κ. Λιλλήκας, σε πρώτο στάδιο ο στόχος προτεραιότητας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων καταλυμάτων, ώστε να εξασφαλίσουν ψηλότερες πληρότητες και καλύτερη αποδοτικότητα, όπως επίσης και η ανάδειξη της ταυτότητας και η διαφύλαξη της αυθεντικότητας της υπαίθρου και των χωριών της Κύπρου. Επομένως, τα άμεσα βήματα και οι ενέργειες πρέπει να στραφούν προς τη δημιουργία εμπλουτιστικών δραστηριοτήτων και δυνατών προσελκυστικών στοιχείων, με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη φύση, όπως προϊόντα διατροφής, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων, παραδοσιακών και αγροτικών προϊόντων, τεχνών, τοπικών θεματικών μουσείων, θεματικών διαδρομών κ.λπ. Στο σημείωμα του υπουργού Τουρισμού αναφέρεται ακόμη ότι η κατασκευή νέων τουριστικών καταλυμάτων στην ύπαιθρο δεν απαγορεύεται. Όμως, η ανέγερση νέων κτιρίων σε σχέση με την αποκατάσταση διατηρητέων / παραδοσιακών οικοδομών για τουριστική χρήση δεν ενισχύεται οικονομικά, διότι κάτι τέτοιο θα ωθήσει τους επενδυτές προς την κατεύθυνση του “νέου”, λόγω και χαμηλότερου κόστους, με αποτέλεσμα, αφενός οι οικοδομές με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και χαρακτήρα να αφεθούν στη φθορά του χρόνου και να χαθούν και αφετέρου νέα κτίρια να διεισδύσουν στην ύπαιθρο, αλλοιώνοντας τελικά ακριβώς εκείνο το στοιχείο που θα προσελκύσει τους περιηγητές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024