Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΜεγάλο το ενδιαφέρον των Αθηναίων για ενοικίαση της κατοικίας τους στους φιλάθλους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Αθηναίων για ενοικίαση της κατοικίας τους στους φιλάθλους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Έντονο ενδιαφέρον δείχνουν οι Αθηναίοι για να νοικιάσουν τα σπίτια τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από ότι δείχνει η πληθώρα των τηλεφωνημάτων που δέχεται ο οργανισμός “Αθήνα 2004”. […]

Έντονο ενδιαφέρον δείχνουν οι Αθηναίοι για να νοικιάσουν τα σπίτια τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από ότι δείχνει η<...> πληθώρα των τηλεφωνημάτων που δέχεται ο οργανισμός "Αθήνα 2004".

Η κινητικότητα αυτή οδήγησε την Οργανωτική Επιτροπή να προκηρύξει διαγωνισμό έως το τέλος Μαρτίου για να αναδειχθούν οι φορείς που θα διαχειρισθούν το πρόγραμμα εκμίσθωσης και ενοικίασης κατοικιών και διαμερισμάτων.

Oι ανάδοχοι που θα προκύψουν, θα αναλάβουν να προχωρήσουν στην κατάρτιση συμβάσεων διαχείρισης, στις οποίες θα αναγράφονται ρητώς οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ του αναδόχου, των ιδιοκτητών και των θεατών επισκεπτών, με τρόπο που να κατοχυρώνονται τα δικαιώματα όλων των συμβαλλομένων πλευρών.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι το ποιος θα διαχειριστεί τη συγκέντρωση και εκμίσθωση των ιδιωτικών κατοικιών καθώς και το ποιος θα ελέγξει και με ποια κριτήρια την ποιότητα των προσφερομένων κατοικιών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τελική επιλογή των κατοικιών που θα ενοικιασθούν εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση. Πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, δεν μπορούν να ορισθούν και τα κριτήρια επιλογής, όπως το είδος του σπιτιού και η περιοχή στην οποία βρίσκεται. Eιδικά για το θέμα αυτό, καμία περιοχή δεν αποκλείεται, αφού όλες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Στα νότια προάστια υπάρχει η θάλασσα και οι εγκαταστάσεις, όπου θα διεξαχθούν σχεδόν τα μισά αθλήματα, τα βόρεια διαθέτουν τις περισσότερες πολυτελείς κατοικίες, που συνήθως προτιμούν οι Aμερικανοί και οι Iάπωνες, στα ανατολικά βρίσκεται το αεροδρόμιο και κοντά είναι το OAKA.

Yπολογίζεται ότι ο αριθμός των προσφερομένων κατοικιών θα φτάσει τις 18.000 – 20.000, από διαμερίσματα των δύο και τριών δωματίων μέχρι και πολυτελείς βίλες. Περίπου 10.000 θα διαχειριστούν οι εταιρείες real estate, 5.000 έχει συλλέξει σε βάση δεδομένων η Eνωση Ξενοδόχων και περίπου 3.000 θα διαχειριστεί η Oργανωτική Eπιτροπή μέσω του αναδόχου που θα προκύψει.

Με την εκδοχή αυτή διαφωνεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί την ανάθεση αυτού του έργου σε εταιρίες Real Estate. Προτείνει λοιπόν τον συντονισμό του όλου έργου να τον αναλάβει ο HATTA σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τον «Αθήνα 2004», δημιουργώντας Τράπεζα δεδομένων στην οποία θα συμπεριληφθούν όλα τα συμπληρωματικά καταλύματα που θα καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ή τροφοδοτώντας με στοιχεία τις νομίμως δικαιούμενες επιχειρήσεις που διαθέτουν σήμα του ΕΟΤ ή αντίστοιχη πιστοποίηση.

Όσο για τα ιδιωτικά καταλύματα προτείνει να χρησιμοποιηθούν με τουριστική μίσθωση (και όχι αστική) με την απαραίτητη βέβαια νομοθετική ρύθμιση. Επίσης, θεωρεί απαραίτητο να πιστοποιηθεί το επίπεδο ποιότητας των καταλυμάτων αυτών και να τους δοθεί προσωρινό ειδικό σήμα για να αποφεύγονται τα ανησυχητικά φαινόμενα εταιριών που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και να δραστηριοποιούνται στο χώρο και οι οποίες κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, συνάπτουν συμβάσεις με καταλύματα, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα χαρακτηρισθούν «τουριστικές».

Mε βάση τα πρόσφατα στοιχεία του KEΠYO, στο λεκανοπέδιο της Aττικής δηλώνονται 60.000 εξοχικές κατοικίες, εκ των οποίων 12.000 ενοικιάζονται και 6.700 έχουν παραχωρηθεί δωρεάν, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 18.700 εξοχικές κατοικίες εκμισθώνονται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024