Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΚαταδυτικό Φεστιβάλ αφιερωμένο σφουγγαράδες και την σπογγαλιεία στην Κάλυμνο

Καταδυτικό Φεστιβάλ αφιερωμένο σφουγγαράδες και την σπογγαλιεία στην Κάλυμνο

Από τις 5 – 12 Σεπτεμβρίου ο δημοτικός οργανισμός Τουρισμού του δήμου Καλύμνου διοργανώνει το πρώτο ετήσιο Καταδυτικό Φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στους σφουγγαράδες και την σπογγαλιεία. Στα πλαίσια […]

Από τις 5 – 12 Σεπτεμβρίου ο δημοτικός οργανισμός Τουρισμού του δήμου Καλύμνου διοργανώνει το πρώτο<...> ετήσιο Καταδυτικό Φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στους σφουγγαράδες και την σπογγαλιεία.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διοργανωθούν αγώνες ελεύθερης κατάδυσης (άπνοια) στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στους οποίους μπορούν να πάρουν μέρος όσοι αθλητές επιθυμούν και ασχολούνται με τα αθλήματα της ελεύθερης κατάδυσης.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται παρουσίαση της εξέλιξης των καταδυτικών μεθόδων που εφαρμόστηκαν στην σπογγαλιεία, παρουσίαση του ναυτικού μουσείου, του θαλάμου αποσυμπίεσης, της σχολής Δυτών Καλύμνου, του καρνάγιου και της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης.

Επίσης διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και βιβλίου, αναπαράσταση ηθών και εθίμων, τραγουδιών και χορών σχετικών με την σπογγαλιεία, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν για τους σφουγγαράδες της Καλύμνου και σφουγγαράδικο γλέντι.

Θα πραγματοποιηθούν αγώνες άπνοιας από εξειδικευμένους αθλητές με προσπάθεια κατάρριψης ρεκόρ, αναβίωση της κατάδυσης με “σκανταλόπετρα”, της αρχαιότερης μεθόδου ελεύθερης κατάδυσης, μαθήματα άπνοιας για νέους δύτες, κατάδυση με σκάφανδρο, συμμετοχή σε επαγγελματικά σπογγαλιευτικά καϊκια σε ταξίδι για σπογγαλιεία και οστρακαλιεία, εξερεύνηση, χαρτογράφηση και φωτογράφηση της αποδεσμευμένης περιοχής για καταδύσεις αναψυχής μήκους 8,5 ναυτικών μιλίων, μαθήματα κατάδυσης με αυτόνομη συσκευή, εμπορική έκθεση ειδών κατάδυσης και αλιείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024