Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα συναρμόδια υπουργεία βλάπτουν σοβαρά τον τουρισμό

Τα συναρμόδια υπουργεία βλάπτουν σοβαρά τον τουρισμό

Καμία σημαντική βελτίωση στα μέχρι σήμερα κακώς κείμενα τουριστικά δρώμενα της χώρας μας δεν θα πρέπει να περιμένουμε όπως διαμορφώνεται η κατάσταση παρατηρεί με ιδιαίτερη ανησυχία το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (TCVB)…

Καμία σημαντική βελτίωση στα μέχρι σήμερα κακώς κείμενα τουριστικά δρώμενα της χώρας μας δεν θα πρέπει να περιμένουμε όπως διαμορφώνεται<...> η κατάσταση παρατηρεί με ιδιαίτερη ανησυχία το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (TCVB). Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει το TCVB σε ανακοίνωσή του, οι αρμοδιότητες που ζήτησε στο νέο του υπουργείο ο κ. Αβραμόπουλος -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου- του τις αρνήθηκαν οι επτά συναρμόδιοι υπουργοί οι οποίοι προφανώς θεωρούν ως “κεκτημένο” τις αρμοδιότητες των υπουργείων τους, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι με την στάση τους αυτή πλήττουν το εθνικό προϊόν που λέγεται τουρισμός.

Ιδιαίτερα η στάση του υπουργείου Οικονομικών -αναφέρει η ανακοίνωση του TCVB- να αρνηθεί να παραχωρήσει στο νέο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης τις πηγές εσόδων των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) και των καζίνο -οι οποίες είναι οι πλέον αυτονόητες και συγγενείς με τον τουρισμό πηγές εσόδων- έσβησε κάθε ελπίδα μας ώστε να απαλλαγούμε από τις κατεστημένες και μίζερες αντιλήψεις του παρελθόντος.

Όπως επισημαίνει το TCVB, θα συνεχισθεί η ίδια κατάσταση όπως στο παρελθόν. Θα συνεδριάζει το διυπουργικό όργανο, θα παραπέμπει το θέμα σε επιτροπές, οι οποίες θα εισηγούνται εν συνεχεία στον καθ` ύλη αρμόδιο υπουργό ο οποίος θα επαναφέρει το θέμα στο διυπουργικό όργανο κ.λπ. Σημασία γι αυτούς έχει ότι κράτησαν όλες τις “κεκτημένες” αρμοδιότητές τους, δεν εκχώρησαν ούτε μία στους άστεγους κ.κ. Αβραμόπουλο και Λιάσκο, τους ενέκριναν ένα μίνι προϋπολογισμό και 30 εκατ. ευρώ για προβολή και διαφήμιση και “πολλά τους είναι για φέτος”.

Όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το TCVB, τελικά κάποιοι νοιάζονται περισσότερο για τις “κεκτημένες” αρμοδιότητές των υπουργείων τους και καθόλου ότι ο τουρισμός μας μειώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ούτε φυσικά ενδιαφέρονται για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί λόγω της πολυδιάσπασης των τουριστικών μας υπηρεσιών με επικεφαλής την γραφειοκρατική μηχανή του Δημοσίου (και κυρίως των υπουργείων τους που εποπτεύουν) βασανίζοντας με μία απίστευτη χρονοβόρα και ψυχοφθόρα ταλαιπωρία τους ενδιαφερόμενους τουριστικούς επιχειρηματίες και επενδυτές. Ενδεχομένως αγνοούν ότι η χώρα μας δέχεται αεροπορικώς το 82% τους εισερχόμενου τουρισμού, ότι δεν διαθέτουμε ούτε μία εταιρία charter και ίσως να εναποθέτουν τις ελπίδες τους ότι η χαροπαλεύουσα Ολυμπιακή Αεροπορία μπορεί να δώσει λύσεις.

Καταλήγοντας το TCVB αναφέρει πως “σημειώσαμε τα 2-3 προβλήματα του ελληνικού τουρισμού για να τονίσουμε την ανάγκη της ενίσχυσης του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με σημαντικά έσοδα και με το δυνατόν περισσότερες αρμοδιότητες, τουλάχιστον με εκείνες που να μπορούν να πατάξουν τη γραφειοκρατία και να ενισχύσουν με σοβαρά κίνητρα την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην οποία και ανήκουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και όλως ιδιαίτερα η πλέον προσοδοφόρα μορφή του, ο συνεδριακός τουρισμός”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024