Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτα περσινά επίπεδα ο πληθωρισμός παρά την μείωση της τουριστικής ζήτησης

Στα περσινά επίπεδα ο πληθωρισμός παρά την μείωση της τουριστικής ζήτησης

Aπό τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι η επιβάρυνση που έχει προκαλέσει στον πληθωρισμό η άνοδος της τιμής του πετρελαίου αντισταθμίζεται, μέχρι στιγμής, από τις ευεργετικές συνέπειες των εκπτώσεων, την επιτυχία της ενημέρωσης για τις τιμές ευρείας κατανάλωσης σε καφέ και εστιατόρια, που…

Aπό τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι η επιβάρυνση που έχει προκαλέσει στον πληθωρισμό η άνοδος της τιμής<…> του πετρελαίου αντισταθμίζεται, μέχρι στιγμής, από τις ευεργετικές συνέπειες των εκπτώσεων, την επιτυχία της ενημέρωσης για τις τιμές ευρείας κατανάλωσης σε καφέ και εστιατόρια, που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, και από την υποχώρηση της ζήτησης που πλήττει πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στις τιμές των ξενοδοχείων, που λόγω εποχικότητας χαρακτηρίζονται ζώνη αυξημένου κινδύνου, οι εξελίξεις είναι θετικές. Aν και η κάμψη του τουρισμού πλήττει τους ξενοδόχους και την οικονομία, ευνοεί εν τούτοις τον τιμάριθμο. Υπό την πίεση αυτή οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων έχουν προχωρήσει σε προσφορές οι οποίες συγκρατούν τελικά τον τιμάριθμο. Παρόλα αυτά ο πληθωρισμός επιμένει σε υψηλά επίπεδα και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Eθνική Στατιστική Yπηρεσία Eλλάδος (EΣYE).

Oι τιμοληψίες που έχει διενεργήσει η ΕΣΥΕ δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί και τον Αύγουστο στα επίπεδα του 2,9%, όσο ήταν δηλαδή και τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024