Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΠαρουσίαση νέων δρόμων τουριστικής συνεργασίας στο συνέδριο “Bulgaria Dream”
Γιάννης Πατέλλης

Παρουσίαση νέων δρόμων τουριστικής συνεργασίας στο συνέδριο “Bulgaria Dream”

Στους άξονες τουριστικής συνεργασίας που χαράζονται με την ένταξη της Βουλγαρίας, αλλά και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 1η Ιανουαρίου 2007, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο συνέδριο `Bulgaria Dream`, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Σόφια, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Γιάννης Πατέλλης

Στους άξονες τουριστικής συνεργασίας που χαράζονται με την ένταξη της Βουλγαρίας, αλλά και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 1η Ιανουαρίου 2007, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο συνέδριο `Bulgaria Dream`, που διεξάγεται<...>αυτές τις μέρες στη Σόφια, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Γιάννης Πατέλλης.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στους νέους δρόμους `επικοινωνίας` (Diagonal Road, Danube Road, Eastern Trans-Balkan Road, corridor Sofia-Ohrid, Via Adriatica, Via Anatolia, Via Pontica, Western Trans-Balkan Road, Route of the Olive Tree), που ανοίγονται μεταξύ των χωρών και που θα ενισχύσουν σημαντικά την προώθηση των τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και τη καλύτερη διανομή ταξιδιωτικών πακέτων, έπειτα από ανάλογες συμφωνίες των κρατών – μελών, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη υπογραφτεί, ο κ. Πατέλλης εξήρε την σημασία της Ευρώπης ως προορισμού στον παγκόσμιο χάρτη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας των χωρών για την προώθηση κοινών δράσεων προς το στόχο αυτό.

`Αλλωστε, όπως εύστοχα τόνισε η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, με τις αφίξεις να αγγίζουν το 2004 περίπου τα 230 εκατομμύρια και τα έσοδα να ανέρχονται στα 237 δισ. ευρώ, κερδίζοντας ποσοστό 52% στην πίτα των διεθνών τουριστικών εσόδων. Σύφωνα δε με προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) το 2020 οι τουριστικές αφίξεις στην Ευρώπη αναμένεται να εκτιναχθούν στα 717 εκατομμύρια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024