Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook εξασφαλίζει το μέλλον της με νέα τραπεζική συμφωνία
Επέκταση της διάρκειας "ωρίμανσης" των δανείων έως το Μάιο του 2015

Η Thomas Cook εξασφαλίζει το μέλλον της με νέα τραπεζική συμφωνία

Η Thomas Cook έχει εξασφαλίσει το μέλλον της με μια νέα συμφωνία δανείου που επεκτείνει χρονικά την επιστροφή του χρέους της, ύψους 1,4 δισ. λιρών, για δύο ακόμη χρόνια.

Οι δανειστές έχουν συμφωνήσει να επεκτείνουν τη διάρκεια “ωρίμανσης” των δανείων της Thomas Cook μέχρι το Μάιο του 2015, περίοδος που κατά τον ίδιο τον όμιλο, θα βρίσκεται σε μια πολύ σταθερότερη βάση.
 
Η συμφωνία επετεύχθη από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο Sam Weihagen, επιτρέπει επίσης στην Thomas Cook να διατηρήσει καθαρά έσοδα από ορισμένες πωλήσεις, για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας. “Η σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχουν οι δανειστές μας στην Thomas Cook και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουν αποδείξει τη συνεχή υποστήριξη τους”, δήλωσε.

Ωστόσο, η νέα συμφωνία θα κοστίσει στην Thomas Cook ένα τέλος τροποποίησης 1% και στις τράπεζες θα πρέπει να χορηγηθούν εντάλματα για εγγραφή νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 5% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, με τιμή προνομιακής 0,10 ευρώ/μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Thomas Cook έχει ολοκληρώσει τη στρατηγική επισκόπηση, η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι και περιλαμβάνει μείωση του χρέους της εταιρείας, απορρίπτοντας τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και επαναμίσθωσης 17-19 αεροσκαφών, οι διαπραγματεύσεις για τα οποία ήταν σε προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο Weihagen.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία μείωσε το χρέος της κατά 1,35 εκατ. λίρες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης πώλησης του ξενοδοχείου Explorers Hotel στη Γαλλία. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα επιδιώξει την έγκριση των μετόχων για τη διάθεση των ξενοδοχείων HCV εντός του τρέχοντος μηνός.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Frank Meysman δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους Sam Weihagen, Paul Hollingworth και την υπόλοιπη ομάδα για τα μέτρα που έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης του ομίλου Η παρούσα τραπεζική συμφωνία, μαζί με τις τελευταίες ενέργειες, θέτουν την Thomas Cook σε μια πολύ σταθερότερη βάση”.

Η αναζήτηση για έναν μόνιμο διευθύνοντα σύμβουλο, που θα αντικαταστήσει τον Weihagen -ο οποίος και καθυστέρησε τη συνταξιοδότησή του, ώστε να αναλάβει τα ηνία της Thomas Cook μετά την ξαφνική αποχώρηση του Manny Fontenla-Novoa, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024