Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΠροφυλάκιση του Μιχάλη Ζορπίδη ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών
Μ. Ζορπίδης: Όποιο ποσό κινήθηκε ποτέ σε τραπεζικό μου λογαριασμό προέρχεται αμιγώς από επαγγελματική δραστηριότητα

Προφυλάκιση του Μιχάλη Ζορπίδη ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, έχει ζητήσει την ποινική δίωξη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και του πρώην αντιδημάρχου, Μ. Ζορπίδη.

Στην υπόθεση της “μαύρης τρύπας” των ταμείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στον πρώην δήμαρχο κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και σε ακόμα 24 άτομα, ο εισαγγελέας, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, περιλαμβάνει την επιβολή του μέτρου της προφυλάκισης για τον πρώην δήμαρχο, καθώς και για τον τότε αντιδήμαρχο και γνωστό τουριστικό επιχειρηματία κ. Μιχάλη Ζορπίδη. Ο τελευταίος (που είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), ήταν υπεύθυνος οικονομικών του Δήμου και ο εισαγγελέας ζητά την προφυλάκισή του βασιζόμενος στο γεγονός ότι το ποσό που βρέθηκε σε λογαριασμούς του δεν μπορεί να έχει συγκεντρωθεί από τις επιχειρήσεις του κ. Ζορπίδη.

Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούσαν από κοινού με συγγενικά πρόσωπα, εντοπίστηκαν ποσά, που δε δικαιολογούνταν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τη δεκαετία 1998-2008.

“Δεν έχω καμία συμμετοχή με την περιπέτεια στην οποία με έχουν εμπλέξει” τόνισε ο κ. Ζορπίδης, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας κρυστάλλινη την πορεία του ως αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο κ. Ζορπίδης επεσήμανε ότι θέτει στη διάθεση κάθε υπευθύνου όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τον ίδιο, αλλά και τις επιχειρήσεις του, σημειώνοντας ότι οι κατηγορίες εις βάρος του πλήττουν την προσωπική του αξιοπρέπεια, την επαγγελματική του πορεία και την κοινωνική υπόσταση και δραστηριότητα του.

“Η επιχείρηση των 200 εργαζομένων που κάθε χρόνο εξυπηρετεί με αξιοπιστία δεκάδες χιλιάδες πελάτες πλήττεται βάναυσα από τα δόλια, ατεκμηρίωτα και χαλκευμένα συμπεράσματα, ενώ εγώ υφίσταμαι τον διασυρμό και τον προσωπικό και οικογενειακό αφανισμό”, σημειώνει χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΕΘ επανέλαβε την εμπιστοσύνη του προς τη δικαιοσύνη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσει τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα, τα οποία θα οδηγήσουν στη δικαίωση του ίδιου.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ τονίζει ότι όποιο ποσό κινήθηκε ποτέ σε τραπεζικό του λογαριασμό προέρχεται αμιγώς από την επαγγελματική του δραστηριότητα. “Περιμένω εναγωνίως να κληθώ από τον ορισθέντα ανακριτή, με την ελπίδα ότι θα μάθω κι εγώ, τελευταίος από όλους, ποιο ήταν τελικά το ποσό που θεωρείται δήθεν “ύποπτο’’ ή προερχόμενο από “εγκληματική δραστηριότητα’”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024