Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣκιάθος: Απαγόρευση κυκλοφορίας για ντόπιους και τουρίστες στις δασικές εκτάσεις
Συνέδρια

Σκιάθος: Απαγόρευση κυκλοφορίας για ντόπιους και τουρίστες στις δασικές εκτάσεις

  • Skiathos path
    Σκιάθος Φωτό: Τατιάνα Ρόκου

Ο Δήμος Σκιάθου λαμβάνει μέτρα για την πυρασφάλεια του τόπου.

Λόγω της εκτίμησης ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (κατάσταση συναγερμού- κατηγορία πέντε) που ισχύει για τη Σκιάθο, συγκλήθηκε εκ νέου στο γραφείο δημάρχου το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Σκιάθου με όλους τους αρμόδιους φορείς για την επικαιροποίηση των σχεδίων δράσεων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Σκιάθου και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη 24ωρη ετοιμότητα τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα ενώ, ιδιαίτερα σημαντική στην ενίσχυση της πυρασφάλειας είναι η συμβολή των εθελοντών.

Στο πλαίσιο αυτό ισχύουν τα ακόλουθα:
  • Τηλέφωνο άμεσης ανάγκης 112.
  • Οι εξοπλισμοί του Δήμου και όλων των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο έργο Πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
  • Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες καλούνται να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στις δασικές περιοχές και κάθε χρήση φωτιάς.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλες τις δασικές εκτάσεις όπου θα υπάρχουν μπλόκα που θα επιτρέπουν τη διέλευση μόνο για όσους διατηρούν κατοικία και για όσους εργάζονται στις περιοχές αυτές.
  • Ο Δήμος Σκιάθου καλεί όσους εθελοντές επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ενίσχυση της πυρασφάλειας του νησιού, τηλεφωνικά ή με αποστολή mail.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος, κ. Θοδωρής Τζούμας, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης καθαριότητας, ανακύκλωσης και περιβάλλοντος του Δήμου, κ. Βασίλης Ταμπάκης, η δημοτική αστυνομία, η προϊσταμένη της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας του Δήμου, κα Κατερίνα Σάχου, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος, κ. Ανδρέας Χρυσικός, ο λιμενάρχης, κ. Νικόλαος Κατσάμπας, ο διοικητής πυροσβεστικού κλιμακίου, κ. Γιώργος Κούργιας, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας αερολιμένα, κ. Γιώργος Λιακόπουλος, ο δασοφύλακας του δασαρχείου, κ. Κώστας Βασιλείου, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Νίκος Πασχάλης, η δημοτική σύμβουλος, κα Τασούλα Φιλαρέτου, ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης-παράρτημα Β. Σποράδων, Θάνος Τζούμας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Κώστας Βαϊτσαράς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Κηνυγών, κ.κ. Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Τσολοβίκος.

Skiathos xartis

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024