Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕκπαιδευτικό ταξίδι στην Κρήτη από τον ΕΟΤ Ιταλίας
Και workshop γνωριμίας με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κρήτη από τον ΕΟΤ Ιταλίας

Ο ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης τουριστικών παραγόντων απο την Ιταλία στην Κρήτη, το τετραήμερο 23-27 Μαΐου 2012.

Στα πλαίσια της προβολήςτης Κρήτης ως κατ’εξοχήν τουριστικού προορισμού, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, με πρωτοβουλία του γραφείου EOT Ιταλίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης τουριστικών παραγόντων από την Ιταλία στην Κρήτη το τετραήμερο 23-27 Μαΐου 2012.

Στην 24μελή αποστολή συμμετείχαν δημοσιογράφοι θεματικού ιταλικού περιοδικού τύπου, γευσιγνωσίας, φύσης-περιβάλλοντος, συνεδριακού τουρισμού, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Canale Italia και S.M.I. TV, καθώς και δέκα εκπρόσωποι κορυφαίων σε μαζικότητα “Ενώσεων ελευθέρου χρόνου (CRAL)” δημοσίων φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Η επίσκεψη στους αρχαιoλογικούς χώρυς της Κνωσσού και της Ελεύθερνας, στη Σπιναλόγκα, η γνωριμία του πολιτιστικού, ιστορικού, αρχιτεκτονικού πλούτου της παλιάς πόλης των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου μέσω εμπεριστατωμένων ξεναγήσεων, γευσιγνωσίας από την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, καθώς και επισκέψεις στις άρτιες τουριστικές υποδομές του νησιού εντυπωσίασαν και ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, σε κεντρική συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Thea Artemis Palace στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε workshop γνωριμίας με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης και, κυρίως, επαγγελματικών επαφών με τους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, επαγγελματικούς φορείς και θεσμικούς παράγοντες, ενώ στην εναρξη της συνάντησης απηύθηναν χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μ. Λιώνη, η ειδική σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού κα Θεοπίστη Μπιρλιράκη–Μαμαλάκη και ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας κ. Μιχ. Τερζίμπασης.

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν άριστες από την εμπεριστατωμένη γνωριμία τους με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, χάρη στην ιδιαίτερη επιμέλεια του προγράμματος και την εγκάρδια φιλοξενία των τουριστικών φορέων της με κορύφωση το επίσημο δείπνο που παρέθεσαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και ο διευθυτής του τομέα Τουρισμού κ. Μενιουδάκης, παρουσία εκπροσωπων του τουριστικού – ξενοδοχειακού κλάδου στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου και θα συμβάλλουν θετικά στη δημιουργία εξειδικευμένης αρθρογραφίας και στοχευμένων τηλεοπτικών ρεπορτάζ.

Χορηγός της αερομεταφοράς της αποστολής ήταν η Aegean Airlines.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό ταξίδι αποτελεί συνέχεια ενεργειών προβολής που πραγματοποίησε πρόσφατα το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας (ΜΙ), όπως τo Roadshow “Grecia 2012” (07-10/5/2012) με τη συμμετοχή 250 τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, εκπροσώπων ενώσεων τουρισμού σε Τορίνο, Βενετία, Μπολώνια και Ρώμη, τη συμμετοχή στην έκθεση ΒΜΤ, δημοσιογραφικές αποστολές στο Βόρειο Αιγαίο, την Αθήνα και τις Κυκλάδες, ενω εχει οργανώσει τη μετάβαση στην Κρήτη του θεματικού τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού Marco Polo στις 22-30/6/2012 για τα γυρίσματα δέκα εκπομπών, ενώ το 1ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2012 οργανώνονται τα γυρίσματα δέκα επεισοδίων της ιταλικής τηλεοπτικής παραγωγής “Sailing Woman” σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων, σε συνεργασία με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς, για λογαριασμό των θεματικών τηλεοπτικών σταθμών Sky/Yacht και Sail TV/Nautica και διανομή σε δέκα χώρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024