Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να εκμεταλλευθεί το πολυπολιτισμικό της παρελθόν
Philoxenia

Γ. Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να εκμεταλλευθεί το πολυπολιτισμικό της παρελθόν

Συνέδριο τον ερχομενο Οκτώβριο με επίκεντρο τον Θρησκευτικό Τουρισμό και κήρυξη του 2013 ως Έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου, με παράλληλες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Τη στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναβάθμισης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Ταυτόχρονα, ευχήθηκε την απόλυτη επιτυχία του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” που προωθεί το επιμελητήριο. Υπογραμμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο “Βελλίδειο” την περασμένη Παρασκευή, στο περιθώριο της Philoxenia 2012.

Ακολούθως ο κ. Μπουτάρης ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες του δήμου στην κατεύθυνση ανάδειξης του προορισμού “Θεσσαλονίκη”, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εκμεταλλευθεί το πολυπολιτισμικό του παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι το 2013 έχει ανακηρύξει ως Έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου τον προσεχή Μάιο θα εορταστεί για πρώτη φορά η συγκεκριμένη εορτή, μέσω παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων, θα διοργανωθεί έκθεση κειμηλίων από τον βίο των Κυρίλλου και Μεθοδίου, η οποία και θα ακολουθήσει την πορεία των δυο Αγίων στην Ανατολική Ευρώπη, με αντίστοιχες εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των χωρών. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο τον προσεχή Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τον Θρησκευτικό Τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024