Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟλοκληρώθηκε το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου
Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Φωτογραφία: Έφη Καστελλορίου

Το Mεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στον τομέα του τουρισμού για το νησί αναδεικνύοντας τη μεσαιωνική κληρονομιά του νησιού.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, το τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου, στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στο Πάρκο πάνω από τη γέφυρα της πύλης D’ Amboise.

Μετά από τα 3 χρόνια της πανδημίας, όπου η διοργάνωση πήρε διαφορετική μορφή, σεβόμενη τα επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα, επέστρεψε ξανά στους δρόμους της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, με σκηνικές παρελάσεις, με μουσικές και χορούς εποχής, γιορτάζοντας πανηγυρικά την επιστροφή αυτή και εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, ντόπιους και τουρίστες.

Μεγάλοι και παιδιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Ιπποτική Ομάδα του συλλόγου Μεσαιωνικό Ρόδο αλλά και τα πολυμελή φιλοξενούμενα σχήματα Gondor’s Battalions και Griffin HSHR, σε επιδείξεις ξιφομαχίας, με τους ρυθμικούς χτύπους των τυμπανιστών αλλά και σε ιστορικούς χορούς: δυτικούς από τους Griffin και gypsy από τις Black Harem, ενώ συνόδευαν ακόμα μουσικοί, ξυλοπόδαροι και re-enactors, την θαυμαστή αυτή μεσαιωνική πομπή που διέσχισε τη Μεσαιωνική πόλη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο γνωστός Ρόδιος ηθοποιός, Κωστής Σαββιδάκης, ενώ μετά το τέλος των σκηνικών παρελάσεων, την Παρασκευή και το Σάββατο, παρουσιάστηκε ένα ατμοσφαιρικό, χορογραφημένο fire show από το σχήμα Αnama και πραγματοποιήθηκαν συναυλίες από τα σχήματα μεσαιωνικής μουσικής Solastas (μουσική εποχής από το βορρά) με guest από το σχήμα Belotanos και τους Αmanesa (σεφαραδίτικα τραγούδια).

Τέλος, την Κυριακή το πρωί, για πρώτη φορά, αξιοποιήθηκε ο χώρος του πάρκου πάνω από την Τάφρο για πολιτιστική εκδήλωση και αναδείχθηκε η αξία και η ομορφιά του, μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες για μεγάλους και παιδιά, όπως οι ρίψεις με βαλλίστρα από τον ιστορικό αναβιωτή Frank Kock, εργαστήρια ξιφομαχίας και χορού, παιχνίδια γρίφων με τη γλώσσα του δράκου κ.α. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μεσαιωνικά τραγούδια και μελωδίες από τους Solastas, που έδεσαν αρμονικά με το καταπράσινο τοπίο και τη θέα του κάστρου, αλλά και με μία ιστορική αφήγηση από την ξεναγό και ηθοποιό Μαρία Φραγκουδάκη. Σημειωτέον ότι το πάρκο προηγουμένως καθαρίστηκε, ώστε να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση, από το σύλλογο Μεσαιωνικό Ρόδο.

Το σύνολο των εκδηλώσεων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και προκάλεσε τον ενθουσιασμό μεγάλων και μικρών, ντόπιων και τουριστών, που το απαθανάτισαν με αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία θα το ταξιδέψουν και θα το επικοινωνήσουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφημίζοντας παράλληλα το νησί, μέσα από ένα πολιτιστικό γεγονός, μοναδικό στο είδος του, στη χώρα μας. Το Μεσαιωνικό Ρόδο στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης, που είναι απότοκα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, και θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024