Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΓια πολιτικές σκοπιμότητες κάνει λόγο ο κ. Κεφαλογιάννης

Για πολιτικές σκοπιμότητες κάνει λόγο ο κ. Κεφαλογιάννης

Πολιτικές σκοπιμότητες “βλέπει” ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης πίσω από την υπόθεση που σχετίζεται με την αποδρομολόγηση πλοίου που εξυπηρετούσε τα νησιά Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο και Μήλο

Πολιτικές σκοπιμότητες “βλέπει” ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης πίσω από την υπόθεση που σχετίζεται με την αποδρομολόγηση<...>πλοίου που εξυπηρετούσε τα νησιά Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο και Μήλο. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ρήγα, επεσήμανε ότι τη συγκεκριμένη γραμμή καλύπτουν εννέα πλοία και σταμάτησε τα δρομολόγια του μόνο το ένα. Ειδικότερα ανάφερε: “γίνεται όλη αυτή η φασαρία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν ξέρω για ποιο λόγο”. Και συνέχισε: “Καταλαβαίνω να υπάρχουν θέματα στις δημοτικές εκλογές, αλλά δεν καταλαβαίνω το γεγονός να κάνουν κάποιοι λευκή απεργία”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, ζήτησε τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέροντας με νόημα: “Αν δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των δημοτικών εκλογών ή αν δεν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες εκεί στην περιοχή, αυτό που θέλουμε είναι να συνεργαστούμε και με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τους συναδέλφους βουλευτές της συγκεκριμένης περιοχής για να εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και βεβαίως να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στον ένα μήνα, που έχει αποδρομοληγηθεί το πλοίο για να κάνει την έκτακτη επιθεώρηση”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε “πρόκληση” να κατηγορούνται για πολιτικές σκοπιμότητες οι κάτοικοι των νησιών. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, μόνο η Μήλος εξυπηρετείται από συμβατικό πλοίο, ενώ τα υπόλοιπα νησιά δεν εξυπηρετούνται και ειδικότερα η Κίμωλος, η Κύθνος και η Σέριφος βρίσκονται σήμερα πραγματικά απομονωμένες.

Εξάλλου, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββα Τσιτουρίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συναρμοδιότητας των δύο υπουργείων. Όπως αποφασίστηκε, στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση φορέα επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης των ναυτικών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024