Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαH Fincantieri καθελκύει το Cruise Europa για τον Όμιλο Grimaldi

H Fincantieri καθελκύει το Cruise Europa για τον Όμιλο Grimaldi

Χθες στο Castellammare, στα Ναυπηγεία της Stabia, καθελκύστηκε το νέο Cruise Europa που είναι το τρίτο μιας σειράς τεσσάρων νέων Cruise Ferries, που παραγγέλθηκαν από τον Όμιλο Grimaldi (Νάπολι), ιδιοκτήτριας […]

Χθες στο Castellammare, στα Ναυπηγεία της Stabia, καθελκύστηκε το νέο Cruise Europa που είναι<...> το τρίτο μιας σειράς τεσσάρων νέων Cruise Ferries, που παραγγέλθηκαν από τον Όμιλο Grimaldi (Νάπολι), ιδιοκτήτριας της Minoan Lines. Τα πλοία συνχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (ΕΙΒ). Ανάδοχος του πλοίου, το οποίο καθελκύστηκε με ολίσθηση σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μια θεαματική τελετή, ήταν η κ. Iliana Grimaldi, σύζυγος του Emanuele Grimaldi, προέδρου της Minoan Lines. Μετά την παράδοση, που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Οκτώβριο, το Cruise Europa θα δρομολογηθεί στη γραμμή Αγκώνα – Ηγουμενίτσα.

Το Cruise Europa, είναι το μεγαλύτερο Cruise Ferry που θα πραγματοποιεί δρομολόγια στη Μεσόγειο και θα εξοπλιστεί σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα των κρουαζιερόπλοιων στην εσωτερική διακόσμηση των κοινόχρηστων χώρων και των καμπινών του και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία εν πλω, που περιλαμβάνει κέντρα ευεξίας και φυσικής κατάστασης, πισίνα, εστιατόρια, καζίνο, ντισκοτέκ, καταστήματα, ιντερνετ και παιδότοπους.

Με μήκος 225 μέτρα και πλάτος 31 μέτρα, 54.310 Κόρους Ολικής Χωρητικότητας και Ικανότητα Φόρτωσης 250 Ι.Χ. αυτοκινήτων και 3.000 γραμμικά μέτρα για φορτηγά, campers και trailers, το Cruise Europa θα εξυπηρετεί 3.000 επιβάτες σε 413 καμπίνες, εκ των οποίων 18 θα είναι σουίτες, 50 Junior Suites και επιπλέον 542 ανακλινόμενες θέσεις. Το πλοίο θα αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 28 κόμβων.

Αυτό που διαφοροποιεί το νέο πλοίο από το Cruise Rome και το Cruise Barcelona (τα δύο πλοία που παραδόθηκαν από την Fincantieri στον Όμιλο Grimaldi, το 2008 και που τώρα εξυπηρετούν το καθημερινό δρομολόγιο Civitavecchia – Porto Torres – Barcelona) είναι η ικανότητα μεταφοράς περισσότερων επιβατών και η νέα χωροθέτηση των κοινόχρηστων χώρων του. Όπως ακριβώς τα δύο πλοία που προηγήθηκαν της κατασκευής του, το Cruise Europa σχεδιάστηκε με βάση τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας. Καθημερινά το πλοίο θα διασχίζει τις θάλασσες μεταφέροντας εκατοντάδες φορτηγά και χιλιάδες επιβάτες, συνεισφέροντας έτσι στην οδική αποσυμφόρηση και στην αξιοσημείωτη μείωση των ρίπων διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Emanuele Grimaldi, πρόεδρος της Minoan Lines, δήλωσε «Το Cruise Europa είναι η ζωντανή απόδειξη ότι είναι δυνατόν να συνδυάσουμε με επιτυχία υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος. Αυτό το πλοίο θα προσφέρει υπηρεσίες εν πλω, στο ίδιο επίπεδο με αυτές ενός κρουαζιερόπλοιου, προσφέροντας ένα πραγματικά ευχάριστο ταξίδι που θα χαρακτηρίζεται από άνεση και ποιότητα σε λογική τιμή. Επιπλέον το Cruise Europa θα δώσει στις θαλάσσιες γραμμές μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας την ευκαιρία για σημαντική ανάπτυξη, αφού λίγους μήνες μετά την απόκτησή της, ο στόχος του Ομίλου Grimaldi είναι η επέκταση και η ενδυνάμωση της Minoan Lines”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri Giuseppe Bono, σχολίασε “Η καθέλκυση του πλοίου αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στη συνεργασία μας με τον Όμιλο Grimaldi, που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή μαζί μας στην κατανόηση μερικών εκ των πιο καινοτόμων σχεδίων παγκοσμίως σχετικά με την παράκτια ναυτιλία. Οι εταιρείες μας, χρόνο με το χρόνο, έχουν εξελιχθεί, πραγματικά, σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, η κάθε μια στον τομέα της ικανότητάς της, αποδεικνύοντας το εξαίρετο επίπεδο στο οποίο έχει φθάσει η χώρα μας στο ναυτιλιακό τομέα”.

Δίνοντας περαιτέρω έμφαση στα σημαντικά και φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά γνωρίσματά του, θα απονεμηθεί στο Cruise Europa το «Πράσινο Αστέρι», πιστοποιητικό του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA, που εκδίδει πιστοποιητικά καταλληλότητας σε πλοία που σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και λειτουργούν με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τις διατάξεις των Clean Air και Clean Seas.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024