Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαHellenic Seaways και ΝΕΛ μετρούν τις δυνάμεις τους στις Κυκλάδες

Hellenic Seaways και ΝΕΛ μετρούν τις δυνάμεις τους στις Κυκλάδες

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η Hellenic Seaways αναμένεται να αναμετρηθούν μέχρι εσχάτων και τη νέα δρομολογιακή περίοδο όπως προκύπτει από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών […]

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η Hellenic Seaways αναμένεται να<...> αναμετρηθούν μέχρι εσχάτων και τη νέα δρομολογιακή περίοδο όπως προκύπτει από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ΣΑΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του γενικού Γραμματέα του ΥΕΝ κ. Ιωάννη Τζωάννου, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Η δρομολόγηση των πλοίων κατά τη νέα δρομολογιακή περίοδο και ειδικότερα οι έκτακτες δρομολογήσεις για τη θερινή περίοδο του 2006 θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσει το ΣΑΣ.

Η Hellenic Seaways ζητά να εγκριθεί η παράταση για τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι πότε, ενώ από την άλλη πλευρά ο κ. Απ. Βεντούρης αντεπιτίθεται και «βάζει» στις Κυκλάδες τα πλοία «Αίολος Kεντέρης (από Πειραιά και για το διάστημα 1/6-231/10/2006), «Παναγιά Θαλασσινή», (από Πειραιά και για το διάστημα 4/4-1/10/2006) και «Παναγιά Πάρου» (από Λαύριο και για το διάστημα 30/6-1/10/2006) τα οποία θα ανταγωνίζονται τα «Highspeed» της Hellenic Seaways τα οποία θα δρομολογηθούν στις Κυκλάδες για το διάστημα 24/3-31/10/2006. Επίσης να σημειωθεί ότι Hellenic Seaways επιστρέφει το ίδιο διάστημα και στα Χανιά με ένα εκ των Highspeed.

Πάντως το ΣΑΣ έχει και «θεσμικό» πέραν του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος καθώς τα περισσότερα εκ των δρομολογίων που θα συζητηθούν μαζί και των προαναφερόμενων θεωρούνται ως έκτακτα και το ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσει το υπουργείο με δεδομένο ότι μόλις πρόσφατα ψηφίσθηκε η διάταξη για υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση.

Το θέμα της απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας υπό το φως και της αιτιολογημένης γνώμης που απέστειλε προς την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν θα απασχολήσει επίσης την συνεδρίαση. Μάλιστα ένα από τα θέματα που τίθενται από την αιτιολογημένη γνώμη είναι και αυτό της διαδικασίας δρομολόγησης των πλοίων που υπαγορεύει η ελληνική νομοθεσία η οποία σύμφωνα με την Κομισιόν έρχεται σε αντίθεση με τον κοινοτικό κανονισμό 3577/92.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024