Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της ΔΑΝΕ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της ΔΑΝΕ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Γιώργος Οικονόμου κατά παντός υπευθύνου της Ναυτιλιακής Εταιρίας Δωδεκανήσου (ΔΑΝΕ) για απάτη, υπεξαίρεση και τοκογλυφία μεγάλων ποσών, όπως μετέδωσε […]

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Γιώργος Οικονόμου κατά παντός υπευθύνου της<...> Ναυτιλιακής Εταιρίας Δωδεκανήσου (ΔΑΝΕ) για απάτη, υπεξαίρεση και τοκογλυφία μεγάλων ποσών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η άσκηση ποινικών διώξεων έγινε ύστερα από δύο μηνύσεις που υπέβαλε μεγάλη ομάδα μικρομετόχων της ΔΑΝΕ τον περασμένο Αύγουστο. Η δίωξη δεν αφορά μόνο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και άτομα εκτός αυτού και αποτελεί συνέχεια μιας σειράς υπεξαιρέσεων και άλλων κακουργηματικών πράξεων που βαρύνουν την εν λόγω εταιρία και που οδήγησαν τον πρώην πρόεδρο της Νώντα Σολούνια σε καταδίκη τεσσάρων χρόνων για υπεξαίρεση ποσού 3,5 δισ. δρχ. από τη ΔΑΝΕ.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας κ. Οικονόμου διέταξε να γίνει λογιστική πραγματογνωμοσύνη από δύο τουλάχιστον ορκωτούς λογιστές στα βιβλία και τα ταμεία της ΔΑΝΕ και να διερευνηθεί η περίπτωση τέλεσης του αδικήματος της απιστίας. Η πρώτη μήνυση των μικρομετόχων της ΔΑΝΕ στρέφεται κατά των μελών της διοίκησης της εταιρίας για εξαπάτηση όταν έγινε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 δισ. δραχμές.

Η δεύτερη μήνυση στρέφεται και πάλι κατά της διοίκησης της ΔΑΝΕ, αλλά και μεγαλομετόχων που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε και ιδιοποιήθηκε ποσό 174.160.172 δρχ. από χρήματα που αφαιρέθηκαν από το ταμείο της εταιρίας. Επίσης, κατηγορούν τον ίδιο μεγαλομέτοχο ότι υπεξαίρεσε από το ταμείο της ΔΑΝΕ δύο επιταγές δύο δισ. δρχ. οι οποίες είχαν εκδοθεί εις διαταγή του πρώην προέδρου Νώντα Σολούνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024