Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Σύσκεψη για τα προβλήματα λιμένων, την ακτοπλοΐα και το λιμενικό σύστημα της χώρας

ΥΕΝ: Σύσκεψη για τα προβλήματα λιμένων, την ακτοπλοΐα και το λιμενικό σύστημα της χώρας

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για συμμετοχή και σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής και λιμενικής βιομηχανίας στη χώρα μας και ύστερα από σχετική πρόσκληση…

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για συμμετοχή και σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων<...>στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής και λιμενικής βιομηχανίας στη χώρα μας και ύστερα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, την περασμένη Τρίτη, 4 Ιουλίου 2006, έλαβε χώρα ευρείας συμμετοχής σύσκεψη στο ΥΕΝ για την αντιμετώπιση προβλημάτων των ελληνικών λιμένων, για την ακτοπλοΐα, καθώς επίσης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμενικού συστήματος της χώρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, κ. Γεώργιου Βλάχου, και συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης εκπρόσωποι των χρηστών, και συγκεκριμένα της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Πάσης Τάξεως.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στη συζήτηση προβλημάτων που αφορούν κυρίως στη λιμενική υποδομή, ενώ τέθηκαν επίσης ζητήματα αναφορικά με το καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας των λιμένων και την ανάγκη εξεύρεσης περισσότερο κατάλληλων και πλέον ανταγωνιστικών λύσεων σχετικά. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις ενέργειες του Υπουργείου και επίκαιρες εξελίξεις που άπτονται της ανάπτυξης των λιμένων και της υλοποίησης έργων.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξήραν τη σημασία της συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του Υπουργείου, των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης των λιμένων και των χρηστών και συνεχάρησαν το ΥΕΝ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης, ενώ χαιρέτησαν την πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει σε εντατικοποίηση των επαφών σε συχνή και τακτική βάση. Προς την κατεύθυνση αυτή ανακοινώθηκε επίσης κατά τη σύσκεψη ότι η ηγεσία του Υπουργείου προωθεί διαδικασίες, βάσει των οποίων, πριν την χορήγηση έγκρισης έργων που αφορούν στην κατασκευή ή την επισκευή λιμένων, θα πραγματοποιούνται συσκέψεις με την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και τους Πλοιάρχους που χρησιμοποιούν τους λιμένες, που θα καλούνται να παρουσιάζουν τις απόψεις τους και να καταθέτουν τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία τους, ώστε να επιτυγχάνονται οι βέλτιστες λύσεις.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024