Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΠρώτη άφιξη στον Πειραιά του νέου κρουαζιερόπλοιου Costa Serena

Πρώτη άφιξη στον Πειραιά του νέου κρουαζιερόπλοιου Costa Serena

Η ιταλική εταιρία κρουαζιέρας Costa Crociere απέκτησε πρόσφατα στον στόλο της το Costa Serena, το επονομαζόμενο «πλοίο των θεών». Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο της Ευρώπης, που […]

Η ιταλική εταιρία κρουαζιέρας Costa Crociere απέκτησε πρόσφατα στον στόλο της το Costa Serena, το επονομαζόμενο «πλοίο των θεών». Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο της Ευρώπης, που έχει εμπνευστεί<...>από τους θεούς της κλασικής μυθολογίας. Ακολουθούν άλλα τρία πλοία, που αναμένεται να παραδοθούν το 2009 και 2010, φτάνοντας έτσι σε μια συνολική επένδυση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τo Costa Serena παραδόθηκε από την Ficanterie στις 15 Μαΐου 2007 στη Γένοβα της Ιταλίας. Όπως το αδελφό πλοίο της το Costa Concordia που ξεκίνησε δρομολόγια τον Ιούλιο του 2006, το Costa Serena είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που φέρει την Ιταλική σημαία. Έχει μήκος 292 μέτρα, ζυγίζει 114.000 τόνους και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3.780 επιβάτες σε 1.500 καμπίνες. Την παράδοση του Costa Serena ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Costa Crociere SpA, κύριος Pier Luigi Foschi.

Η Costa Crociere έχει επενδύσει περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή του Costa Serena, που προσφέρει πρωτοποριακές ανέσεις. Το Samsara Spa, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ευεξίας που έχει κατασκευαστεί σε κρουαζιερόπλοιο (2.154 τ.μ.). Ο αριθμός των καμπίνων Samsara έχει αυξηθεί στις 99 και υπάρχουν ακόμα 12 σουίτες. Στη διάθεση των πελατών βρίσκονται επίσης, το αποκλειστικό εστιατόριο Samsara με τις εμπνευσμένες υγιεινές προτάσεις, ένας αυθεντικός εξομοιωτής Grand Prix, η πιο ακριβής αναπαράσταση GP, 4 πισίνες, 2 από τις οποίες με γυάλινη οροφή και μια τεράστια οθόνη (18 τ.μ.) για προβολή ταινιών. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εσωτερική πισίνα σε κρουαζιερόπλοιο (3.500 τ.μ.) εξασφαλίζοντας την χρήση της ακόμα και στις χειμερινές κρουαζιέρες. Απολαυστικά γαστρονομικά μενού προτείνονται στο εστιατόριο “Club Bacco” από τον βραβευμένο Ιταλό chef Ettore Bocchia. Το εσωτερικό του πλοίου έχει επιμεληθεί ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Joe Farcus, με κεντρικό θέμα την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή μυθολογία. Το πλοίο κοσμούν πάνω από 5.990 έργα 34 διεθνών καλλιτεχνών (Omar Galliani, Aldo Spoldi, Nicola Salvatore, Stefano Pizzi, Fernando De Filippi και Wal και πολλοί άλλοι).

Την Τρίτη 29 Μαΐου το Costa Serena πραγματοποίησε την πρώτη του προσέγγιση στο λιμάνι του Πειραιά και το υποδέχτηκαν επίσημοι φορείς, δημοσιογράφοι και εξέχοντα στελέχη του τουριστικού κλάδου. Η προσέγγιση αυτή είναι στα πλαίσια των εβδομαδιαίων κρουαζιέρων που θα πραγματοποιεί από τις 3 Ιουνίου στην Ελλάδα – Τουρκία και Κροατία. Το δρομολόγιο που θα ακολουθεί είναι: Βενετία, Μπάρι, Ολυμπία, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπρόβνικ, Βενετία με αναχωρήσεις κάθε Κυριακή από Βενετία και κάθε Δευτέρα από Μπάρι.

Επιλεγμένοι αντιπρόσωποι της Costa Crociere στην Ελλάδα είναι ο εξειδικευμένος στην κρουαζιέρα ταξιδιωτικός οργανισμός Travelway και η μεγαλύτερη εταιρία στον τουριστικό κλάδο, η TUI Hellas. Οι δύο αυτές εταιρίες, ως επίσημοι αντιπρόσωποι, αναλαμβάνουν τις πωλήσεις και την προώθηση της εταιρίας Costa για την ελληνική αγορά, σε συνεργασία και με άλλα ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα ή απευθείας σε μεμονωμένους πελάτες. Ο κύριος Παπαθανάσης Νίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Hellas και ο κύριος Χάμπας Σπύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Travelway, δήλωσαν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κρουαζιέρες από Έλληνες πελάτες και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για να επενδύσουν ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024