Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕνίσχυση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Ενίσχυση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Ενισχύονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των νησιών με την προσθήκη δύο πλοίων, όπως αποφάσισε ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Συγκεκριμένα το «Παναγία Σουμελά» της εταιρείας ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ δρομολογήθηκε από τις 8 Αυγούστου στη γραμμή…

Ενισχύονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των νησιών με την προσθήκη δύο πλοίων, όπως αποφάσισε ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Συγκεκριμένα το «Παναγία Σουμελά» της<...> εταιρείας ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ δρομολογήθηκε από τις 8 Αυγούστου στη γραμμή Λαύριο – Αγ. Ευστράτιος – Λήμνος – Σαμοθράκη – Καβάλα. Παράλληλα το πλοίο θα εκτελεί και τρία ελεύθερα δρομολόγια την εβδομάδα στις γραμμές του Β. Αιγαίου Αλεξανδρούπολη – Σαμορθράκη – Λήμνος, Καβάλα – Λήμνος και Λαύριο – Λήμνος – Σαμοθράκη.

Επίσης το «Διαγόρας» της εταιρείας Blue Star Ferries δρομολογήθηκε από 12 Αυγούστου, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα στη γραμμή Πειραιά – Κω – Ρόδου και με μία προσέγγιση την εβδομάδα στην Αστυπάλαια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aegean Pearl της Aegean Cargo με ολικές ναυλώσεις, εκτελεί μεταφορές οχημάτων από Πειραιά, προς τα νησιά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Σημειώνεται ότι, εκτός από τα τρία αυτά πλοία, με αποφάσεις του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας δρομολογήθηκαν, από την περίοδο του Πάσχα μέχρι σήμερα, ακόμη 17 πλοία με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023