Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλήττει 12 κράτη μέλη για παράλειψη τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλήττει 12 κράτη μέλη για παράλειψη τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι έστειλε επιστολές `επίσημης ειδοποίησης` σε 12 κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με αντικείμενο την παράλειψη τήρησης της κοινοτικής νομοθεσίας όσον αφορά τα συστήματα επιτήρησης και πληροφοριών για την πλεύση των πλοίων…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι έστειλε επιστολές `επίσημης ειδοποίησης` σε 12 κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με αντικείμενο<...> την παράλειψη τήρησης της κοινοτικής νομοθεσίας όσον αφορά τα συστήματα επιτήρησης και πληροφοριών για την πλεύση των πλοίων. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή αναφέρεται ότι στόχος της νομοθεσίας είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές, με δέσμη μέτρων όπου περιλαμβάνονται ο καθορισμός σημείων καταφυγής για πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο και η υποχρέωση να υπάρχει επί του πλοίου σύστημα καταγραφής δεδομένων πλου (μαύρο κουτί).

Ο βασικός στόχος της πρότασης είναι η ενίσχυση, με χρησιμοποίηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων, όπως συστήματα αυτόματης ταυτοποίησης (AIS – ΣΑΤ), της ταυτοποίησης και επιτήρησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας στα ευρωπαϊκά ύδατα, ιδίως δε των πλοίων τα οποία δυνητικώς εγκυμονούν κίνδυνο για την ασφάλεια ή το περιβάλλον. Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει κάποιες διατάξεις που σκοπεύουν στη βελτίωση της πρόληψης των ναυτικών ατυχημάτων και της ρύπανσης, με τη δημιουργία δικτύου τηλεπληροφορικής για την ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά πλοία και επικίνδυνα φορτία. Η πρόταση περιέχει ακόμη τη νομική βάση η οποία θα παρέχει στα κράτη μέλη τη δυνατότητα απαγόρευσης του απόπλου πλοίων σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες καθώς και σε περίπτωση σοβαρής απειλής για την ασφάλεια ή το περιβάλλον. Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι στην περίπτωση που τα κράτη μέλη δεν εκδώσουν τα μέτρα τα αναγκαία για την εφαρμογή της οδηγίας εντός δύο μηνών, η Επιτροπή θα αποφασίσει τη συνέχιση της διαδικασίας για παράβαση με αποστολή αιτιολογημένης γνώμης, βήμα που προηγείται της παραπομπής της υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024