Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣπ. Δανέλλης: Η "πράσινη" φορολόγηση της ναυτιλίας πρέπει να είναι παγκόσμια
Η ζήτηση για τις υπηρεσίες αερομεταφορών-ναυτιλίας θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050

Σπ. Δανέλλης: Η "πράσινη" φορολόγηση της ναυτιλίας πρέπει να είναι παγκόσμια

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σπ. Δανέλλης τοποθετήθηκε υπέρ ενός παγκόσμιου συστήματος φορολόγησης του καυσίμου της ναυτιλίας, στη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του πλαισίου φορολόγησης των καυσίμων και ενεργειακών προϊόντων στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του πλαισίου φορολόγησης των καυσίμων και ενεργειακών προϊόντων στην Ε.Ε. (έκθεση A. Lulling), στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Δανέλλης τοποθετήθηκε υπέρ ενός παγκόσμιου συστήματος φορολόγησης του καυσίμου της ναυτιλίας, τονίζοντας πως η μονομερής εφαρμογή ενός τέτοιου φόρου από την Ε.Ε. δε θα είχε αποτέλεσμα.

“Θα αναφερθώ στην πρόταση κατάργησης των εξαιρέσεων που ισχύουν για τη φορολογία των κλάδων της ναυτιλίας και των αερομεταφορών. Ως στόχος, ο περιορισμός των εκπομπών άνθρακα των δύο κλάδων είναι όχι μόνο θεμιτός, αλλά απόλυτα αναγκαίος. Η ζήτηση για τις υπηρεσίες των δύο κλάδων υπολογίζεται πως θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050, και θα ήταν εγκληματικό αν αφήναμε τις εκπομπές άνθρακα να σημειώσουν αντίστοιχη αύξηση.

Ωστόσο η προσέγγισή μας πρέπει να εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα. Και οι δύο κλάδοι, και ειδικά η ποντοπόρος ναυτιλία, σε περίπτωση φορολογίας καυσίμου σε επίπεδο Ε.Ε., θα παρουσίαζαν εξαιρετικά σοβαρό ρίσκο ‘διαρροής άνθρακα’, ανεφοδιάζοντας τα πλοία εκτός Ε.Ε. και προσαρμόζοντας τις μεταφορικές διαδρομές τους. Για αυτόν το λόγο, για να υπάρξει αποτελεσματικότητα, η φορολόγηση του καυσίμου των πλοίων θα έπρεπε να γίνει αποκλειστικά σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024