Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση των διεθνών αφίξεων για την Κύπρο

Αύξηση των διεθνών αφίξεων για την Κύπρο

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Νίκου Ρολάνδη, οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο κατά το έτος 2001, θα ανέλθουν στα 2,7 εκατομμύρια. Επίσης, ο […]

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Νίκου Ρολάνδη, οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο<.> κατά το έτος 2001<...>, θα ανέλθουν στα 2,7 εκατομμύρια. Επίσης, ο κ. Ρολάνδης διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει "ακούραστα και ασταμάτητα" να δίδει "προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι η χώρα αποτελεί έναν ασφαλή και ποιοτικό ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό".

Όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό ο κ. Ρολάνδης παρουσιάστηκε αισιόδοξος και ανέφερε ότι για το 2001 θα κυμαίνονται είτε στα ίδια ή σε καλύτερα επίπεδα από εκείνα του 2000. Σε δηλώσεις του μετά την τελετή απονομής των Βραβείων Εξαγωγών για το 2000, ο κ. Pολάνδης είπε ότι μόνον τον Οκτώβριο του 2001 υπήρξε μια μικρή μείωση της τάξης του 10% στο τουριστικό ρεύμα, ενώ αναφερόμενος στις κρατήσεις από την Μεγάλη Βρετανία είπε ότι είναι χαμηλές, αλλά αυτό "δεν σημαίνει τίποτε διότι πολλοί θα κάνουν κρατήσεις αργότερα".

Είπε, ακόμη, ότι πέρσι τέτοιο καιρό οι κρατήσεις ήταν μειωμένες, αλλά τελικά από την Μεγάλη Βρετανία σημειώθηκε αύξηση 15%. "Υπάρχει ακόμη κάποιο μούδιασμα στις αγορές, αλλά με το κυβερνητικό μέτρο για πρόσθετο ποσό των 9,5 εκατομμυρίων λιρών (για σκοπούς ενίσχυσης του τουρισμού) ελπίζουμε ότι θα αντεπεξέλθουμε", είπε ο κ. Pολάνδης και κατέληξε ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις και με τη δουλειά που γίνεται και πρόκειται να γίνει, "η Kύπρος θα επηρεαστεί λιγότερο από άλλες αγορές".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024