Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕυαγγέλου: Μειωμένη κατά 5% η φετινή κίνηση από Αγγλία
Business & Travel - sbc

Ευαγγέλου: Μειωμένη κατά 5% η φετινή κίνηση από Αγγλία

Αποθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, αλλά και για την Ευρώπη ειδικότερα, δεδομένης της ακρίβειας του ευρώ, που ωθεί τους τουρίστες προς οικονομικότερους προορισμούς, όπως η Αμερική και η Ασία. Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, κ. Γιάννης Ευαγγέλου

Αποθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, αλλά και για την Ευρώπη ειδικότερα, δεδομένης της ακρίβειας του ευρώ, που ωθεί τους τουρίστες προς οικονομικότερους προορισμούς, όπως<...>η Αμερική και η Ασία. Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα για την φετινή χρονιά, ο κ. Ευαγγέλου τόνισε πως προβλέπεται μείωση κατά 5% του τουρισμού από την Αγγλία, ενώ τα ποσοστά από τη Γερμανία θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ σημείωσε ακόμα, την πλήρη αναστροφή του τρόπου διάθεσης των τουριστικών υπηρεσιών, που πραγματοποιείται πλέον με κεντρικό άξονα την τεχνολογία και την ανάγκη να ανταποκριθεί και η Ελλάδα σε αυτή την αλλαγή. Δήλωσε χαρακτηριστικά «Θα πρέπει να μάθουμε να αυτοδιαχειριζόμαστε τον ελληνικό τουρισμό αντί να τον δίνουμε στο εξωτερικό».

Τέλος, ανακοίνωσε την ίδρυση δύο νέων οργάνων: της Επιτροπής φιλικής επίλυσης μεταξύ καταναλωτή και οργανωτή και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου ως Φορέα διαχείρισης της ασφάλισης των καταναλωτών, σε περίπτωση που κάποιος οργανωτής φανεί ανίκανος να εκτελέσει το πρόγραμμα που έχει αναλάβει. Παράλληλα γνωστοποίησε και την κατηγοριοποίηση των ταξιδιωτικών γραφείων σε διοργανωτές, πωλητές και όσους ασχολούνται αποκλειστικά με τον εισερχόμενο τουρισμό.

Η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.00-15.00) και Κυριακή (15.00-16..00). Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real estate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024