Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΡ. Κράτσα: Κοινοτικά μέτρα για τις αερομεταφορές και την προστασία του ευρωπαϊκού τουρισμού
Γρίπη Α Η1Ν1

Ρ. Κράτσα: Κοινοτικά μέτρα για τις αερομεταφορές και την προστασία του ευρωπαϊκού τουρισμού

Το σοβαρό πλήγμα στον κλάδο των διεθνών αερομεταφορών λόγω των κρουσμάτων της γρίπης Α Η1Ν1 και την ανάγκη συντονισμένης δράσης σε κοινοτικό επίπεδο, έφερε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αντιπρόεδρος του ΕΚ, κα Ρόδη Κράτσα

Το σοβαρό πλήγμα στον κλάδο των διεθνών αερομεταφορών λόγω των κρουσμάτων της γρίπης Α Η1Ν1 και την ανάγκη συντονισμένης<...> δράσης σε κοινοτικό επίπεδο, έφερε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αντιπρόεδρος του ΕΚ, κα Ρόδη Κράτσα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ), η επιβατική κίνηση αναμένεται να μειωθεί δραστικά εξαιτίας της νέας ασθένειας, η οποία έχει θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές παγκοσμίως. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής τονίζει ότι ο κλάδος έχει ήδη πληγεί από τη διεθνή οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την IATA, ήδη από την άνοιξη του 2009 παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των επιβατών στις αεροπορικές εταιρείες-μέλη της, της τάξεως του 11,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας στην κ. Κράτσα, αναφέρει ότι ήδη πρότεινε συγκεκριμένο μέτρο για να βοηθήσει τον αεροπορικό κλάδο να αντιμετωπίσει τη σημερινή κρίση. Πρόκειται για την αναστολή εφαρμογής του κανόνα “ή το χρησιμοποιείς ή το χάνεις” που ισχύει ως προς τις χρονοθυρίδες για τη θερινή περίοδο 2009. Με τον τρόπο αυτό, έστω και αν μια αεροπορική εταιρεία δεν καταφέρει να υλοποιήσει το απαιτούμενο ποσοστό των τακτικών πτήσεων της σε ένα ορισμένο δρομολόγιο, δεν χάνει τελικά το σλοτ (χρονοθυρίδα) της.

Η κα Κράτσα κρίνει εξαιρετικά ενθαρρυντικό, ειδικά για τις κατεξοχήν τουριστικές χώρες, όπως η Ελλάδα, το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε ήδη ένα δίκτυο ανταποκριτών στους κόλπους όλων των εθνικών διοικήσεων πολιτικής αεροπορίας με στόχο τα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν να είναι αναλογικά, αμερόληπτα και αυστηρώς περιορισμένα στις υγειονομικές ανάγκες. Aλλωστε, το σύνολο των κρατών μελών θεωρεί ότι κάθε εθνικό μέτρο που επηρεάζει τις αερομεταφορές θα πρέπει να είναι συντονισμένο σε κοινοτικό επίπεδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024