Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤο 2002 θα είναι ρεκόρ χρονιά για τους Βρετανούς τουρίστες προς την Ελλάδα

Το 2002 θα είναι ρεκόρ χρονιά για τους Βρετανούς τουρίστες προς την Ελλάδα

Το έτος 2002 πιθανολογείται ότι θα σημειωθεί ρεκόρ στην κίνηση Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα, λόγω της βελτίωσης των υποδομών των αεροδρομίων και των βασικών τουριστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την […]

Το έτος 2002 πιθανολογείται ότι θα σημειωθεί ρεκόρ στην κίνηση Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα, λόγω της<...> βελτίωσης των υποδομών των αεροδρομίων και των βασικών τουριστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ).

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρία εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα, έναντι 2,7 εκατ. Βρετανών που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας το 2001. Η αισιόδοξη αυτή εικόνα προέκυψε κατά την επίσκεψη στο Λονδίνο του προέδρου του ΕΟΤ, κ. Γιάννη Πατέλλη, στα πλαίσια της Confex. Τον κ. Πατέλλη συνόδευαν ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Π. Αργυρός, ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΣ κ. Μάντζιος, και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Ευαγγέλου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Πατέλλης είχε επαφές με εκπροσώπους του BBC, τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Οργανισμών (Federation of Tour Operators), τον πρόεδρο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA), και τον πρόεδρο των ανεξαρτήτων tour operators, ΑΙΤΟ, κ.ά.

Ο ΕΟΤ επιδιώκει να προσελκύσει μικρά ή μεγάλα συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentive tourism), αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στα κυριότερα τουριστικά κέντρα (Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Κρήτη, Χαλκιδική, Ζάκυνθος κ.ά.), με απώτερο στόχο να καθιερωθεί η Ελλάδα ως διεθνής συνεδριακός προορισμός.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να διεισδύσει στην 'συνεδριακή αγορά' παρότι είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024