Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΥπέρογκα ποσά ζητούν πλέον οι ασφαλιστικές από τις αεροπορικές εταιρείες
Αερομεταφορές

Υπέρογκα ποσά ζητούν πλέον οι ασφαλιστικές από τις αεροπορικές εταιρείες

Περισσότερα από 2 δισ. δολ. θα καταβάλλει η ασφαλιστική βιομηχανία για τα αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν το 2014.

Τα αεροπορικά ατυχήματα των τελευταίων μηνών καθιστούν το τρέχον έτος τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας όσον αφορά στις ανθρώπινες απώλειες, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να οδηγήσουν σε αλλαγές στην πολιτική που ακολουθεί η ασφαλιστική βιομηχανία απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Financial Times”, ήδη υπάρχουν εταιρείες που προσανατολίζονται σε αυξήσεις ασφαλίστρων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν πληροφορίες για τις εναέριες διαδρομές και υπάρχει πιθανότητα να επανεξετάσουν τις καλύψεις τους σε περιοχές όπου εξελίσσονται εμπόλεμες συρράξεις και εμφύλιες διαμάχες.
 
Συνολικά 680 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη το 2014. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο εξαφανίστηκε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες, το μαλαισιανό αεροσκάφος που κατερρίφθη τον Ιούλιο στην Ουκρανία με 295 επιβάτες, τη συντριβή αεροσκάφους στην Ταιβάν με 48 νεκρούς και την τραγωδία με το αλγερινό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 116 άνθρωποι και συνετρίβη στην περιοχή Τιλέμσι του Μάλι.

Οι αεροπορικές εταιρείες είναι ευάλωτες σε απότομες αλλαγές όσον αφορά στην πολιτική των ασφαλειών πολέμου, η οποία καλύπτει σωματικές βλάβες σε αεροσκάφη από κακόβουλες πράξεις. Οι πολιτικές αυτές μπορούν να ακυρωθούν με μόλις επτά ημερών. Η Malaysia Airlines είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει υψηλότερες από το μέσο όρο αυξήσεις, δεδομένου ότι η τραγωδία της πτήσης MH17 έγινε μόνο τέσσερις περίπου μήνες μετά την εξαφάνιση άλλου αεροσκάφος της τον Μάρτιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024