Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑισθητή μείωση των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα το Μάιο
Μείωση 10% στον μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για το Μάιο στην Αθήνα

Αισθητή μείωση των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα το Μάιο

Οι τιμές στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς ακολουθούν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, καθοδική πορεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr για το Μάιο.

Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη ακολουθούν ανοδική πορεία όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι. Σε χώρες όπως η Φιλανδία (157 ευρώ, αύξηση 37%), Ρουμανία (92 ευρώ, αύξηση 28%) και Σουηδία (178 ευρώ, αύξηση 26%) παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη για το Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σε αντίθετη τροχιά κινούνται οι τιμές στην Ελλάδα, όπου παρατηρείται αισθητή μείωση ακόμα και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος (83 ευρώ, μείωση 17%). Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Μάιο.

Διανύντας τον τελευταίο μήνα της άνοιξης και μια ανάσα πριν το καλοκαίρι, οι τιμές στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς ακολουθούν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, καθοδική πορεία. Ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών για το Μάιο για την Αθήνα παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 10% (τιμή 87 ευρώ), ενώ και για τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μείωση της τάξεως του 7% (τιμή 87 ευρώ). Η μεγαλύτερη μείωση ωστόσο στις τιμές για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο παρουσιάζεται στην Πάρο, της τάξεως του 23% (τιμή 43 ευρώ). Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν για το Μάιο να επισκεφτούν τη Μύκονο θα πληρώσουν κάτα μέσο όρο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 83 ευρώ, τιμή μειωμένη κατά 17% σε σύγκριση με την τιμή για τον Απρίλιο (93 ευρώ). Μικρή μείωση της τάξης του 2% παρουσιάζουν οι τιμές στη Σαντορίνη (84 ευρώ) σε σχέση με τις τιμές του Απριλίου (86 ευρώ), ενώ και στη Ρόδο επίσης παρατηρείται μικρή πτώση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 3% (μέσος όρος τιμών Μαΐου 64 ευρώ, τιμή Απριλίου 66 ευρώ).

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών στο Ναύπλιο, όπου παρατηρείται δραματική αύξηση της τάξεως του 34% σε σχέση με τον Απρίλιο (τιμή Απριλίου 103 ευρώ, τιμή Μαΐου 157 ευρώ). Όσοι πάλι επιλέξουν να επισκεφτούν την Κέρκυρα θα κληθούν να πληρώσουν για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 99 ευρώ (αύξηση 4%) σε σχέση με τη μέση τιμή του Απριλίου (95 ευρώ). Ο μέσος όρος τιμών στην Κρήτη παρουσιάζει μείωση (Χανιά 4% χαμηλότερα από ό,τι τον Απρίλιο, μέση τιμή: 70 ευρώ, Ηράκλειο 3% μείωση σε σχέση με τον Απρίλιο, μέση τιμή: 88 ευρώ), εκτός από την Ελούντα της Κρήτης όπου εκεί οι τιμές ακολοθούν ανοδική πορεία κατά 1% και μέση τιμή για ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στα 184 ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024