Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην Ευρώπη
Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην Ευρώπη

Αν και οι Αμερικανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ευρώπη είναι οικονομικά πιο "ανθεκτικοί" από άλλους, εξακολουθούν να αναζητούν το "value-for-money" παντού σύμφωνα με έρευνα του ΠΟΤ.

Παρά την αναθεώρηση (προς τα κάτω) των προβλέψεων οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες προβλέπουν ότι οι Αμερικανοί τουρίστες θα επιστρέψουν στην Ευρώπη σε αυξανόμενους αριθμούς. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα μιας νέας έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ETC) για τον εξερχόμενο τουρισμό των ΗΠΑ, η οποία που παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση World Travel Market, με την υποστήριξη του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων (ETOA), στο Λονδίνο.

Η έκθεση προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την αμερικανική αγορά εξερχόμενου τουρισμού, αναφέροντας ότι, παρά τη δυσμενή αναθεώρηση των προβλέωεων για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, οι ταξιδιώτες θα επανέλθουν σταδιακά στην Ευρώπη σε μεγάλο αριθμό.

“Αν και ο τουριστικός κλάδος έχει επικεντρωθεί στις αναδυόμενες αγορές, όπως οι χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσσία, Ινδία, Κίνα). δεν πρέπει να ξεχνάμε πιο σημαντική αγορά για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ”, δήλωσε η Petra Hedorfer, πρόεδρος της ETC. “Το 2010 η Ευρώπη προσέλκυσε 11 εκατ. Αμερικανούς πολίτες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον. Συνεπώς, είναι καθήκον μας να ενισχυθεί η εικόνα της Ευρώπης ως ένας  συναρπαστικός και δυναμικός προορισμό παρά την οικονομική κρίση και την αλλαγή των καταναλωτικών τάσεων”.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι αν και οι Αμερικανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ευρώπη τείνουν να είναι οικονομικά πιο “ανθεκτικοί” από άλλους, εξακολουθούν να αναζητούν το “value-for-money” παντού.

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai, υπογράμμισε: “Με 75 δισ. δολ. (53 δισ. ευρώ) σε τουριστικές δαπάνες για ταξίδια στο εξωτερικό το 2010, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή της τουριστικής αγοράς στον κόσμο. Η Ευρώπη, παραδοσιακά ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους Αμερικανούς πολίτες, θα πρέπει να παραμείνει καλά ενημερωμένη σχετικά με τις τάσεις στη συγκεκριμενη αγορά. Η νέα αυτή έρευνα, που προήλθε με τη συνεργασία του μακροχρόνιου συνεργάτη μας, της ETC, αναμένουμε να βοηθήσει τους ευρωπαϊκούς προορισμούς να διαμόρφωσουν τόσο καλύτερα προϊόντα όσο και το μάρκετινγκ προς την αμερικανική αγορά  εξερχόμενου τουρισμού”.

Ο Tom Jenkins, εκτελεστικός διευθυντής της ETOA, τα μέλη της οποίας είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες εισαγόμενους τουρισμού στην Ευρώπη, δήλωσε: “Η αγορά των ΗΠΑ κατέχει μια μοναδική θέση υπέρ του ευρωπαϊκού τουρισμού. Συνδυάζει μεγάλο πλούτο με εμφανείς ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς. Αυτοί οι δύο παράγοντες καταδεικνύουν ότι θα συνεχίσει να αποτελεί την κύρια ‘μηχανή’ για εισερχόμενη ζήτηση στο άμεσο μέλλον. Αλλά, όπως και κάθε άλλη δυναμική οικονομία, αυτό αλλάζει”.

UNWTO-ETC Report on US Outbound Travel

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024