Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘεματική προβολή Σαντορίνης και Ίου στην ιταλική τηλεόραση από τον ΕΟΤ Μιλάνου
Δύο 2 εκατ. Ιταλοί τηλεθεατές παρακολούθησαν αφιερώματα για Σαντορίνη και Ίο

Θεματική προβολή Σαντορίνης και Ίου στην ιταλική τηλεόραση από τον ΕΟΤ Μιλάνου

Προβολή της Σαντορίνης και της Ίου μέσω δημοφιλούς εκπομπής του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού RETE 4 και με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας / Μιλάνου.

Με πρωτοβουλία και οργάνωση του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας / Μιλάνου και σε συνέχεια ενεργειών προβολής ελληνικών προορισμών μέσω ιταλικών τηλεοπτικών προγραμμάτων (RAI 3-Alle Falde del Kilimangiaro, Yacht&Sail TV- Sailing woman e.t.c.), ο τηλεοπτικός σταθμός RETE 4 (Group Mediaset) μέσω της γνωστής  εκπομπής “Pianeta Mare” επισκέφθηκε τη Σαντορίνη και την Ίο από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου και πραγματοποίησε γυρίσματα δύο εκπομπών των 20 λεπτών, αφιερωμένες στα ξεχωριστά αυτά νησιά των κυκλάδων.

Η “Pianeta Mare” είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλή  περιβαλλοντολογική / ψυχαγωγική παραγωγή, όπου εν προκειμένω, με φόντο το μοναδικό ηφαιστιογενές τοπίο της Σαντορίνης, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις χρυσαφένιες παραλίες της Ίου, αλλά κυρίως την αγρια γοητεία του υποθαλάσσιου πλούτου της θάλασσας των Κυκλάδων η χαρισματική παρουσιάστρια Tessa Gelisio οδηγεί τον τηλεθεατή μέσω ονειρικών διαδρομών στην ανακάλυψη, την περιπέτεια, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό, την τοπική κουζίνα, αλλά κυρίως στη δημιουργική διαδρομή  ανθρώπων που ειναι αρρηκτα δεμένοι μαζί της.

Τα δύο αφιερώματα προβλήθηκαν το Σάββατο 12/11/2011 στις 18:00 και την Κυριακή 13/11/2011 στις 11:00, με επανάληψη το Σάββατο 19/11/2011 στις 18:00, πραγματοποιώντας μερίδιο ακροαματικότητας της τάξεως του 10% και συγκεντρωτικά 2 εκατ. τηλεθεατές, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η παραγωγή τελεί υπο την αιγιδα του Ιταλικού Υπουργείου Αγροτική Πολιτικής.

Η εν λόγω παραγωγή πραγματοποιήθηκε χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ και είναι προιόν δημιουργικής συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας / Μιλάνου με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς  της Σαντορίνης και της Ίου, ενω πολύτιμη ήταν η συνδρομή-χορηγία των Aegean Airlines, Liostassi HTL & Spa, Dakoutros Travel, Karamolegos Diving, Mylopotas Diding και του κ. Μ. Πεταλούδη στην απρόσκοπτη υλοποίησή της.

Στη φωτό η Ιταλίδα παρουσιάστρια Tessa Gelisio.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024