Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροβλέψεις για αύξηση του τουρισμού στην Ιαπωνία
Η Ιαπωνία εξακολουθεί να αποτελεί βασικό προορισμό για τους διεθνείς ταξιδιώτες

Προβλέψεις για αύξηση του τουρισμού στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με έρευνα της Visa, το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για αναψυχή στα επόμενα δύο χρόνια, καθιστώντας την τρίτο δημοφιέστερο προορισμό μετά από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Η Ιαπωνία παραμένει σταθερά στη λίστα των επιθυμητών προορισμών για τους διεθνείς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Visa, Visa Global Travel Intentions Survey 2011, στην οποία ρωτήθηκαν 11.620 άτομα από 23 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Visa, το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για αναψυχή στα επόμενα δύο χρόνια, καθιστώντας την τρίτο δημοφιέστερο προορισμό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

“Το μυστήριο της Ανατολής, σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο τρόπο ζωής, κάνουν την Ιαπωνία έναν προορισμό που προκαλεί και εμπνέει. Καθώς οι τουρίστες συνεχίζουν να αναζητούν νέους και συναρπαστικούς προορισμούς, η Ιαπωνία ανεβαίνει στη λίστα των επιθυμιών”, επιβεβαιώνει η Sarah Campbell, διευθύντρια της εταιρείας Blazon Communications, τον αντιπρόσωπο στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική του “Blossom Japan”, ενός τουριστικού-εμπορικού γεγονότος στην αιχμή της τεχνολογίας, που πραγματοποιείται στο Κιότο από 13 έως 16 Φεβρουαρίου 2012.

Την Ιαπωνία επισκέφθηκαν 8,6 εκατ. τουρίστες το 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αν και τα στοιχεία μετά το καταστροφικό γεγονός του τσουνάμι δείχνουν ότι υπήρξε μείωση κατά μέσο όρο 33% ανά μήνα, 3,9 εκατ. ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Ιαπωνία από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, κάτι που δείχνει μια ισχυρή ανάκαμψη σε εξέλιξη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024