Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑσφάλεια αερομεταφορών: Την εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας ζητά από την Κύπρο η Ε.Ε.

Ασφάλεια αερομεταφορών: Την εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας ζητά από την Κύπρο η Ε.Ε.

Αιτιολογημένη γνώμη – το τελευταίο βήμα πριν κατατεθεί επίσημη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – έστειλε πρόσφατα στην Κύπροη Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράλειψη μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που […]

Αιτιολογημένη γνώμη – το τελευταίο βήμα πριν κατατεθεί επίσημη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – έστειλε πρόσφατα στην Κύπρο<...>η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράλειψη μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά στην έρευνα των ατυχημάτων και συμβάντων πολιτικής αεροπορίας.

Στόχος της νομοθετικής αυτής πράξης είναι η βελτίωση της ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας με τη διευκόλυνση της ταχείας διενέργειας ερευνών οι οποίες πραγματοποιούνται για την πρόληψη ατυχημάτων και συμβάντων στο μέλλον. Η Επιτροπή δεν πρόκειται να ανεχθεί τυχόν μη εφαρμογή, εκ μέρους των κρατών μελών, των κανόνων με τους οποίους προστατεύεται η ζωή των ευρωπαίων πολιτών.

Η συγκεκριμένη οδηγία (Οδηγία 94/56/ΕΚ του Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 1994 για την θέσπιση των βασικών αρχών που διέπουν τις έρευνες ατυχημάτων και συμβάντων πολιτικής αεροπορίας) επιβάλλει στα κράτη μέλη να διασφαλίζουν τη διενέργεια ή επίβλεψη τεχνικών ερευνών εκ μέρους μόνιμου και ανεξάρτητου σώματος ή φορέα πολιτικής αεροπορίας. Κάθε ατύχημα ή σοβαρό συμβάν (συμβάν, οι περιστάσεις του οποίου υποδηλώνουν ότι παραλίγο να συμβεί ατύχημα) πρέπει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Οι έρευνες αυτές σε καμιά περίπτωση δεν ασχολούνται με μομφή ή τον καταλογισμό ευθύνης.

Μολονότι η Κύπρος θα έπρεπε να είχε λάβει μέτρα εφαρμογής της οδηγίας έως την 1η Μαΐου 2004, ημερομηνία προσχώρησης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν γνωστοποίησε ποτέ στην Επιτροπή τα θεσπισθέντα σχετικά εθνικά μέτρα. Η Κύπρος έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει την κατάλληλη εθνική νομοθεσία. Σε περίπτωση μη κοινοποίησης, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024