Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕ.Ε.: Πρόταση για κοινά κέντρα αιτήσεων βίζα και εισαγωγή βιομετρικών δεδομένων

Ε.Ε.: Πρόταση για κοινά κέντρα αιτήσεων βίζα και εισαγωγή βιομετρικών δεδομένων

Πρόταση για Κοινά Κέντρα Αιτήσεων Βίζα (Common Visa Application Centres), αλλά και εισαγωγή βιομετρικών δεδομένων στο Σύστημα Πληροφοριών Βίζα (VIS) υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να απλουστεύσει τη διαδικασία ταξιδίων στην Ευρώπη…

Πρόταση για Κοινά Κέντρα Αιτήσεων Βίζα (Common Visa Application Centres), αλλά και εισαγωγή βιομετρικών δεδομένων στο Σύστημα Πληροφοριών<...>Βίζα (VIS) υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να απλουστεύσει τη διαδικασία ταξιδίων στην Ευρώπη και να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Επίτροπος για θέματα ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, κ. Franco Frattini, “αυτή η πρόταση θα διευκολύνει τη διαδικασία έκδοσης βίζα, θα εμποδίσει την πώληση βίζα, θα διευκολύνει τους ελέγχους στα σύνορα της κάθε χώρας, θα καταπολεμήσει την πλαστογραφία, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει τα κράτη – μέλη στην ταυτοποίηση ατόμων, μειώνοντας έτσι την παράνομη μετανάστευση”.

“Για να αποφευχθεί”, εξήγησε, “η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την εισαγωγή βιομετρικών δεδομένων σε κάθε προξενική αρχή γεννήθηκε η ιδέα ενός Κοινού Κέντρου Αιτήσεων Βίζα”.

Σύμφωνα με την πρόταση, το προσωπικό προξενικών αρχών δύο ή περισσότερων κρατών – μελών της Ε.Ε. θα στεγάζονται σε ένα `ουδέτερο` κτίριο, προκειμένου να λαμβάνουν τις αιτήσεις για έκδοση βίζα, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο ακόμη πιο αποτελεσματικά την συνεργασία των κρατών – μελών μεταξύ τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024